Kina besøgte Sønderborg, fordi ”seeing is believing”Delegationen modtages på Alsion

Danfoss & COWI, som sammen underskrev en kinesisk aftale til en værdi på 375 mio. kr., bragte i den forløbne uge den kinesiske by Anshan til Sønderborg for at lære hvorledes Sønderborg arbejder med CO2-neutral byudvikling og grøn Fjernvarme. Se også Kinas Danmarksfilm.

Anledningen var den kinesiske præsident Hu Jintaus officielle besøg i Danmark og de mange forretningsaftaler som var forberedt til underskrift i forbindelse hermed. En af disse var byen Anshan, hvor borgmesteren og hans delegation var i Danmark for at afslutte forhandlingerne om et demonstrationsanlæg for moderne fjernvarme baseret bl.a. på udnyttelse af spildvarme fra et lokalt stålværk. En udnyttelse som ifølge koncerndirektør Niels B. Christiansen, Danfoss A/S, kan spare verden for 100.000 tons kul årligt. Aftalen forventes at skabe 100 nye grønne jobs.

Delegationen blev modtaget på Alsion af divisionsdirektør Lars Tveen, Danfoss A/S og ProjectZeros Peter Rathje. På Alsion hørte delegationen om Sønderborgs erfaringer med ProjectZero, hvorefter den besøgte Sønderborg Fjernvarme, hvor fjernvarme-ingeniør Herman Boysen orienterede om geotermiprojektet og grøn fjernvarme. Delegationen udtrykte undervejs stor interesse for at lære mere om Sønderborgs ProjectZero initiativer.

Anshan har 3,7 mio. indbyggere, heraf bor ca. 1,2 mio. indbyggere i centrum af byen. Byen er beliggende i det nordøstlige Kina - tæt på Korea.

I forbindelse med Hu Jintaus besøg i Danmark har det kinesiske nyhedsbureau Xinhua produceret en Danmarks-film med fokus på det bedste fra Danmark hvad angår bæredygtig og CO2-neutral udvikling. Filmen omtaler både ProjectZero og viser klip fra Sønderborg og Solparken.

Se filmen her


PR

18. juni 2012

18. juni 2012Kommunen flagede både kinesisk, dansk og europæisk på Alsion i forbindelse med besøgetMr. Zhang Shichao, Anshans vice-borgmesterDivisionsdirektør Lars Tveen var vært for besøget i Sønderborg

Cookiepolitik