Hun er Danmarks bedste til at spare på energienLis Molinari

Lis Molinari fra Hellerup er netop kommet hjem efter at være blevet fejret i Bruxelles. Her modtog hun sammen med sin familie prisen som den dygtigste energisparer i Danmark. På et år har hun skåret sit forbrug ned med 55 procent, og hun sparer nu over 12.000 kroner om året. Det er EU-projektet European Citizen Climate Cup, hun vandt, og flere end 10.000 europæiske familier deltog. Lær af Lis Molinaris best practice!

"Det startede med et brev fra DONG Energy", fortæller Lis Molinari. "Her blev jeg gjort opmærksom på, at mit forbrug var højt. Jeg valgte at gøre noget ved sagen og kontaktede en af DONG Energys energirådgivere for at få hjælp. Hun guidede mig via sin skærm og spørgsmål om mit forbrug og mine hårde hvidevarer. Desuden fik jeg henvisninger til mange hjemmesider, hvor jeg kunne søge flere informationer".

Noget af det første Lis Molinari gjorde, var at sammenligne specifikationer på forskellige vaskemaskiner, og hun fandt én, der sparede både vand og el.

"Derudover har jeg set på alt det, vi havde stående på standby, og der har jeg også sparet tusinder af kroner. Vi har altid en kande vand stående i køleskabet, så vi ikke lader vand løbe for at gøre det koldt. Vi har fået nyt toilet med to-skyl, og så samler vi regnvand i haven som kan bruges til at vande blomster."


Familien har også sat ind på varmesiden


"Vi har skiftet vinduer i vores køkken-alrum, hvor vi befinder os mest. Og jeg har lært at bruge vores naturgasfyr rigtigt, så jeg kan regulere det efter, hvor meget vi har brug for. Det har været en fantastisk proces. Og mine to teenagepiger er meget engagerede i hele processen. Jeg føler virkelig, jeg har gjort en indsats, og så er det jo også dejligt, at det har sparet os for så mange penge," siger hun.

11 lande var repræsenteret ved prisoverrækkelsen i Bruxelles, og efter EU-parlamentsmedlemmerne havde talt om projektet, var Lis Molinari og vinderne fra de øvrige lande hver især oppe på scenen, hvor de blev interviewet om, hvad de havde gjort, og hvordan de havde nået de flotte resultater.

Kilde: DONG Energy

26. juni 2012

Cookiepolitik