Et ubekvemt fremtidsbillede?


Taleren Graham Hill på Sustania-konferencen

Vort idealbillede af fremtiden bygger på mere af det hele. De seneste 50 år er alt blevet opskaleret; en cola-flaske er således vokset fra 8oz til 20oz og dermed blevet et af de mange eksempler på det overforbrug som i dag præger den vestlige verden og dens tænkning. Men er vi klar til at nedskalere?

Ordene faldt forleden under Mandag Morgen Sustania-konferencen på Carlsberg Akademy og taleren var Graham Hill, grundlæggeren af TreeHugger.

Graham Hill redegjorde for hvorledes forbruget har taget overhånd og hvorledes "opbevaring" af vore købte varer kræver mere og mere plads. Det er ikke længere nok med 7 par jeans eller sko, faktoren er i dag 3, den samme som for cola-flasken. ARE WE HAPPIER? - næppe, var det retoriske svar. Graham Hill opfordrede til at pendulet nu svinger den modsatte vej gennem en målrettet nedskalering: kassation af overflødige indkøb og en nytænkning af vores bolig - baseret på langt mindre pladsanvendelse.

Med færre produkter behøver vi mindre plads, og udleder mindre CO2, det giver os flere penge og mere tid …

Vi behøver næppe mere end ca. 35 m2 bolig-areal for at kunne fungere. Det forudsætter naturligvis en nytænkning af scaler-bare møbler og indretning.

Logikken er god - men hvorfor gør vi det så ikke alle sammen?

Baseret på stemningen blandt tilhørerne i salen repræsenterede Graham Hills nye verdensbillede "et ubekvemt fremtidsbillede" - meget få var interesseret i at nedskalere deres liv til 0.3 og spare CO2 og penge på dette grundlag.

Der skal tydeligvis mere end en god præsentation til at rokke ved vores fastgroede værdier og forestillinger om et godt liv.

Læs mere om Graham Hills funktionelle og fremtidige boligstrategier på www.lifeedited.com

PR

13. juni 2012


13. juni 2012Faktor 3!Fremtidens boligAlle vore indkøb hober sig opCookiepolitik