Danske boligejere ramt af solcellefeber

Salget af de populære solcelleanlæg lader til at fortsætte mod nye højder efter en historisk start i begyndelsen af året. Det får nu det statsejede www.Energinet.dk, der administrerer landets solcelleanlæg, til at skrue forventningerne yderligere op til det samlede salg i 2012.

Med en årlig besparelse på over 10.000 kroner har landets boligejere for alvor vist interesse for solceller, der det seneste år og især siden nytår har haft en markant vækst i installerede anlæg. Inden nytår havde i alt ca. 3.000 danske husstande et solcelleanlæg. Fem måneder senere er dette tal mere end fordoblet til ca. 7.500 anlæg, og solcelle-festen stopper ikke her.
Hos Energinet.dk, der driver det it-system, hvor netselskaberne registrerer stamdata for solcelleanlæggene, oplever man den voldsomme vækst i salget af solceller, og de positive salgstal for årets første fem måneder får det statsejede selskab til at skrue forventningerne yderligere op for resten af året.

25.000 solceller til nytår

"Det er min forventning, at der ved udgangen af 2012 vil være registreret op mod 25.000 solcelleanlæg i Danmark. Baggrunden er, at vi igennem de seneste måneder har oplevet en meget massiv tilvækst i antallet af registrerede solceller. I løbet af foråret har flere af de store byggemarkedskæder og supermarkeder påbegyndt markedsføring af solceller, hvilket har medført en betydelig vækst. Samtidigt markedsføres solceller aktuelt aggressivt af flere mange forskellige udbydere," siger Nicolaj Nørgaard Petersen, kundechef hos Energinet.dk.

Hos Energihjem.dk, der formidler energirenoveringsopgaver for landets boligejere, har man ligeledes oplevet en markant vækst i opgaver med solceller, og her er forventningerne i tråd med Energinet.dk.

Vækst på 650 procent

"Siden nytår er antallet af solcelle-opgaver steget med omkring 650 procent sammenlignet med samme periode i 2011, og vi forventer, at denne vækst vil fortsætte året ud. Vores solcelle-leverandører har rigtig travlt, og især i april og maj er det gået stærkt," siger kommunikationschef hos Energihjem.dk Michael Müller. Energihjem.dk formidler ca. ti procent af de samlede solcelle-opgaver i Danmark.

45 kWh på én dag

Solceller er blevet populære, fordi priserne er faldet, og samtidig er der en årlig elbesparelse på omkring 10.000 kroner at hente. På varme sommerdage, som vi havde i Pinsen, producerer et typisk solcelleanlæg på 6 kW 43-55 kWh, og er det decideret hedebølge, kan det producere 55 kWh på én dag.

Solceller er desuden blevet en attraktiv elkilde pga. håndværkerfradraget, energitilskud og en attraktiv tilskudsordning via et skattefradrag.

FAKTA:

Energihjem.dk er drevet af AB Gruppen A/S, der driver nogle af Danmarks største boligsider, herunder Andelsportal.dk og Ejerportal.dk. Energihjem.dk har specialiseret sig i at hjælpe danske husejere til grønne energiløsninger, og skriver samtidig om energi- og klimaområdet. AB Gruppen A/S driver derudover 3byggetilbud.dk, der formidler håndværker- og byggeopgaver til hele Danmark.

Kilde: www.energihjem.dk

4. juni 2012

4. juni 2012

Cookiepolitik