Solen skinner hos Gråsten Fjernvarme

En montør fra VVS Søberg er ved at koble to solpaneler sammen, snart leverer de CO2-neutral fjernvarme til nettet i Gråsten

Selvom rigtigt sommervejr desværre lader vente på sig er der rigeligt med sol hos Gråsten Fjernvarme. Tirsdag den 3. juli blev nemlig dagen hvor det første varme vand løb fra den nye solpark i det nordlige Gråsten.

Teknikkerne er netop nu ved at lave de sidste tilslutninger og justeringer før alle paneler er tilkoblet, men allerede i sidste uge begyndte selskabet at levere varme ud til fjernvarmenettet fra det 17.500 m2 store anlæg.

Nu følger færdiggørelse af bygninger og installering af biomassefyr og varmepumper der skal være med til at drive det store moderne anlæg. Gråsten Fjernvarme er således med helt fremme når det gælder omstillingen til grøn fjernvarme, en hjørnesten i ProjectZero visionen om et CO2-neutralt Sønderborg-område.

Næsten 100% CO2-neutral varme

Næste år installeres et stort halmfyr der skal brænde halm fra lokale producenter og gøre Gråsten Fjernvarme endnu mere grøn. Faktisk bliver CO2-udledningen fra Gråsten Fjernvarme reduceret med mere end 90 % over de næste par år.

Selskabet har også lige besluttet at installere 700 m2 solceller på gavlen af den nye bygning ved solparken. Disse forventes at producere op mod 100.000 KWh grøn elektricitet årligt der skal være med til at dække solparkens elforbrug til blandt andet pumper og andet udstyr.


Mange får glæde af den grønne varme

I hele Sønderborg-området arbejder fjernvarmeselskaberne på at udvide dækningen og få flere i byområderne tilsluttet, men i Gråsten er der sat ekstra skub i udviklingen. Selskabet har nemlig fået godkendt ansøgninger om at udvide deres dækningsområde så meget, at det dækkede varmebehov bliver mere end fordoblet. Det betyder at mange flere i Gråsten og nærliggende områder får chancen for at få fremtidens grønne fjernvarme leveret lige til døren.

CE
10. juli 2012

10. juli 2012Et kig tæt på solpanelerne!Overblik over solpaneler i Gråsten Solpark

Illustration

Se en illustration af det samlede anlæg på Gråsten Fjernvarmes hjemmeside her

Cookiepolitik