Lav samkørsel og spar penge og CO2

Bilismen er ansvarlig for mere end 15% af den samlede CO2-udledning i verden og ca. en tredjedel af Danmarks årlige CO2-udledning. I Sønderborg Kommune stammer 27% af det samlede CO2-udslip fra vejtransporten.

Der er altså al mulig grund til at tænke i nye baner indenfor vejtransport-området, og nye løsninger skal både være økonomisk og miljømæssigt bæredygtige. I dag er der næsten ligeså mange biler som voksne mennesker i Danmark, og vi kører for det meste alene rundt i bilerne, selvom der er tusindvis af bilister, der skal samme vej. Cirka 80% af alle biler i Danmark transporterer kun én person.

Skal CO2-udslippet nedbringes, kan du enten benytte offentlige transportmidler eller du kan ændre den måde du bruger din bil på, og her kan løsningen være samkørsel.


Samkørsel

Idéen med samkørsel er simpel.
Du ændrer dine egne transportvaner ved at lade dig transportere eller tilbyde andre at køre med i din egen bil for et fastsat beløb. Kørselsfradraget kan beholdes af alle parter, uanset hvor mange der er i bilen.

Eksempler på websites der tilbyder at hjælpe dig med at arrangere samkørsel er gomore.dk. Her kan du gratis tilbyde eller søge et lift fra og til en valgfri destination i Danmark og Europa. Ordningen har lige nu 51.259 medlemmer, så udvalget er stort.

Et andet website pendlernet.dk har samme fremgangsmåde. Flere end 100.000 danskere har allerede prøvet dette website der gerne vil hjælpe dig med at forbedre din brændstof-økonomi og skåne miljøet for CO2.

Per Kristensen fra Åbenrå er én af de mange tusinde der har oprettet en profil på dette website:

"Ved hjælp af søgefunktionen fandt jeg meget hurtigt frem til en person fra min egn, som skulle samme vej for at komme på arbejde. 8-10 gange om måneden kører jeg med ham fra Åbenrå til Kolding og hjem igen, og det fungerer upåklageligt. Med ordningen sparer jeg ca. 7-800 kr. om måneden, og har også samtidig omtanke for miljøet".

Kilder: www.gomore.dk
www.pendlernet.dk

VB
10. juli 2012


10. juli 2012

Cookiepolitik