European Sustainability Ambassadors

ESA (European Sustainability Ambassadors) er et EU-udviklingsprojekt, som fokuserer på i europæisk samarbejde at udvikle effektive metoder til at skabe inddragelse af lærere og skoleelever med henblik på at realisere EU´s klimamålsætninger.

I Sønderborg er det således målsætningen at skabe 15.000 klimaambassadører gennem inddragelse af alle elever og studerende fra børnehave til PhD.

Projektet er støttet af EU og indgår som et delprojekt i Region Syddanmarks Low Carbon Region projekt, som har deltagelse af byer fra 6 europæiske regioner - se www.locareproject.eu.

Undervejs i projektets forløb har der været afholdt flere workshops der konkluderede, at der i læringen skal fokuseres på lokale showcases tæt på eleverne; at boligen og hjemmet, skolens bygninger, affaldssortering, solvarmeanlæg, biogas og byen alle er glimrende showcases, som kan danne grundlag for opgaver tilpasset i sværhedsgrad til de enkelte klassetrin. Samt at der med fordel kan startes allerede i vuggestuen.

Det er vigtigt at sikre lærernes kompetencer og motivation, og klimaambassadør-projektet er en enorm støtte til byernes planer om at blive CO2-neutrale.

Læs mere om ESA-projektet på LoCaRes hjemmeside

Sønderborg inspirerede Bruxelles!

Under den europæiske uge for bæredygtig energi i juni 2013 var Det Syddanske EU-Kontor medarrangør af konferencen "Meeting the energy grand challenge with the EU Budget".

ProjectZero holdt oplæg om offentlig-private partnerskabers rolle i den store omstilling til stor inspiration for Europa Kommissionen og andre europæiske aktører.

Læs mere om EU Sustainable Energy Week 2013 her

August 2013
VB


6. juli 2012

Cookiepolitik