Vi står overfor et renoveringsboom i boligmassen

Der var godt nyt for byggebranchen, da Dansk Byggeri i uge 4 satte fokus på byggehvervets rolle i forbindelse med realiseringen af 2050 målsætningerne for et fossilfrit Danmark.

En række nationale aktører var inviteret til på Christiansborg at give hver deres bud på udfordringer og løsninger. Konferencen understregede at det ikke kun handler om et fossilfrit Danmark, men også om rettidig omhu, idet olie og energipriserne forventes at skyde i vejret på den kortere bane. Flere af aktørerne pegede på at Danmark står overfor et sandt renoveringsboom i både den private og almene boligmasse. Det bliver vigtigt at integrere energirigtig renovering i renoveringen; i modsat fald mister vi en historisk mulighed for samtidigt at få boligernes energiforbrug reduceret, en mulighed som først melder sig igen om 30 - 40 år!

SEs Niels Duedahl pegede på, at fremtiden vil bringe langt mere decentral energiproduktion med f.eks. jordvarme og solceller samt at SEs nye ZERO+ domicilbygning viser, at det er muligt at producere mere energi end bygningens "beboere" forbruger - fuldstændig som ZERO+ huset i Sønderborg.

ProjectZeros ZERObolig-projekt bakker op om boligejernes udfordringer, styrker håndværkernes kompetencer og sikrer samspillet med pengeinstitutter, arkitekter og øvrige rådgivere. ZERObolig har i efteråret 2011 lanceret et inspirationskatalog, som giver boligejerne ny inspiration til energirigtig renovering.

Læs mere om ZERObolig her

PR


31. januar 2012SEs Niels DuedahlSEs kommende ZERO+ domicil i Esbjerg

Cookiepolitik