Servodans Klimakorps gør det igen

Dugfriske tal fra Servodans Klimakorps viser at virksomheden igen i 2011 reducerede deres energiforbrug og CO2-udledning.
Energiforbruget er nu 22% lavere end udgangspunktet i 2009.

Siden 2009 er medarbejderantallet forhøjet og virksomheden har udvidet faciliteterne i Sønderborg. Tages der højde for stigningen i virksomhedens aktiviteter har Servodan reduceret deres energiforbrug med næsten 40%, en bemærkelsesværdig besparelse på både energien og udledningen af CO2.

Servodan oprettede som et af de første tiltag i bestræbelserne på at nedbringe deres CO2-udledning et Klimakorps blandt medarbejderne. Klimakorpset inkluderer medarbejdere og ledere fra alle virksomhedens afdelinger og har ansvaret for at nedbringe virksomhedens energiforbrug og CO2-udledning.

Virksomheden tager sin egen medicin

Igennem de sidste 50 år har Servodan udviklet og solgt mere end 2,1 mio. komponenter der reducerer forbruget af energi til belysning hos deres kunder. Det har medført besparelser på flere millioner tons CO2 ude i den store verden, men virksomheden ønsker også at tage sin egen medicin og finde besparelser derhjemme.

Mange tiltag har bidraget til besparelserne hjemme, blandt andet er der opsat intelligent lysstyring, skiftet belysning og installeret styring af printere, kaffeautomater og vandkølere. Servodan har også indført strammere styring af ventilation og udsugning, der nu slukkes når det ikke benyttes, og investeret i et nyt ventilationsanlæg til produktions-, lager- og udviklingsafdelingerne.

Klimakorpset har klarlagt flere tiltag der kan bringe virksomheden endnu tættere på deres mål om en reduktion i deres CO2-udledning på hele 35% indenfor 5 år og virksomheden fortsætter med at gå forrest i arbejdet med gøre Sønderborg området CO2-neutral senest i 2029.

CE

10. januar 2012

ZEROcompany programmet

Hvis du vil tilmelde din virksomhed til ZEROcompany programmet eller høre mere om jeres muligheder for deltagelse, så kontakt projektleder hos ProjectZero, Christian Eriksen på telefon 20 73 89 43 eller e-mail christian.eriksen@projectzero.dk.

Mere om Servodan

Læs mere om Servodans klimaindsats på virksomhedens hjemmeside herCookiepolitik