Sønderborg og Baoding udvider grønt partnerskab

Sønderborg og Baoding udvider grønt partnerskab

Sønderborg og kinesiske Baoding udvider grønt partnerskab

Den kinesiske millionby Baoding og Sønderborg Kommune med ProjectZero styrker nu deres klima- og erhvervssamarbejde ved at indgå et Friendship City partnerskab.

Baoding og Sønderborg tager næste skridt og forankrer deres klima- og erhvervssamarbejde i et formelt "Friendship City"-samarbejde mellem de to byer, som åbner nye muligheder for et omfattende samarbejde inden for klima og energi, social udvikling, kulturel og uddannelsesmæssig udveksling og turisme.

Startskuddet til samarbejdet mellem de to byer blev affyret af Verdensnaturfonden (WWF) i 2008, og en partnerskabsaftale blev underskrevet i oktober 2010. Formålet med samarbejdet er at udveksle "best practices" inden for klima-løsninger og give stærke rammer for fælles udvikling, som også skal inddrage erhvervslivet.

- Baoding er med helt i front i forhold til bestræbelser på at nedbringe CO2 og kendt som Kinas "Electric Valley", ligesom byen har taget føringen i Kina med hensyn til at skabe nye teknologier og nye grønne virksomheder. Dette er et perfekt match til Sønderborgs ProjectZero og vores partnerskab med Lean Energy Cluster. Jeg tror og håber, ​​det nye Friendship City- partnerskab vil styrke indsatsen i de to byer, når det handler om at føre an inden for klimarigtig udvikling, vækst i erhvervslivet og arbejdspladser, siger Aase Nyegaard, borgmester i Sønderborg.

I Baoding supplerer viceborgmester Ma Yufeng:
- Vi er meget imponeret over Sønderborgs CO2-vision og over, hvad Sønderborg allerede har nået i "ZERO"-udviklingen. Der er mange eksempler, vi kan lære af. Baoding har samme målsætning som Sønderborg om vækst med lavt CO2-forbrug. Vi kan nå større mål og etablere mere omfattende og bredt samarbejde med en formel Friendship City-aftale.

- Vi er meget glade for at se det nye samarbejde mellem de to byer. Relationer som disse, hvor alle aspekter af byers udvikling inddrages, er hjørnestenen i stadigt vigtigere bilaterale forbindelser mellem Kina og Danmark, supplerer Friis Arne Petersen, Danmarks ambassadør i Kina.

- Samarbejdet mellem Baoding og Sønderborg viser, at fremtidens klimaløsninger skal skabes i et tæt samarbejde på tværs af geografiske og kulturelle grænser. Udfordringerne overskrider nemlig grænser - ligesom den viden, der skal besvare spørgsmålene, siger Gitte Seeberg, generalsekretær for WWF Verdensnaturfonden i Danmark.

Festligholdelse i april
Det nye Friendship City partnerskab vil formelt blive fejret i april 2012, hvor en delegation fra Sønderborg, ledet af borgmester Aase Nyegaard, vil besøge Baoding for på borgmester- og erhvervsniveau at markere det nye partnerskab.

FAKTA
Baoding ligger 140 km syd for Beijing i den centrale hovedstadsregion, har en befolkning på over 11 mio. og et stærkt erhvervsliv. Baoding har erhvervsmæssige og teknologiske styrkepositioner på områderne: vedvarende energiteknologi, biler og tekstiler. Byens stærke kompetencer inden for vedvarende energi-løsninger er samlet i "China Electric Valley" klyngen. Yingli, der er markedsførende globalt inden for solcelle-paneler og noteret på NYSE, er et godt eksempel på Baodings nye virksomheder. Yingli beskæftiger 17.000 medarbejdere rundt om i verden. Baodings kommunale myndigheder satser stærkt på klima-tiltag med fokus på hurtigere omdannelse af økonomiske vækstmønstre.
Sønderborg i det sydlige Danmark har 77.000 borgere og et omfattende erhvervsliv med fokus på energi- og klimaløsninger. Sønderborg har i 2007 etableret ProjectZero som et offentlig-privat partnerskab, der har til formål at skabe et CO2-neutralt Sønderborg inden udgangen af ​​2029. Danfoss med hovedsæde i Sønderborg er ledende på verdensplan inden for klima-og energiteknologiske løsninger og aktiv partner i Lean Energy Cluster. Danfoss beskæftiger worldwide 28.000 medarbejdere og har Kina som sit "andet hjemmemarked".

For evt. yderligere information om Friendship City partnerskabet, kontakt venligst
direktør Peter Rathje, ProjectZero, Sønderborg, tlf. +45 4040 8636, eller mail: peter.rathje@projectzero.dk
og
Wu Wenxin, chef i Baoding City i afdelingen for ressourcer, økonomi og miljø, tlf. +86 312 3088417, eller mail: bdhz0312@163.com

Udsendt den 28. december 2011

2. januar 2012

Cookiepolitik