Muse - en lille butik med store besparelser

De fleste butiksejere bliver skeptiske, når de får at vide at deres butik kan halvere elforbruget, helt uden at ændre på komforten.

Det er netop hvad tøjbutikken Muse i Sønderborg har gjort!

Muse udskiftede på eget initiativ belysningen i butikken i marts 2011, og i november samme år havde butikken besøg af ProjectZeros energivejledere, der nemt kunne kåre butikken som ZERObutik. Muse halverede i 2011 elforbruget og dette har ikke resulteret i mørke lokaler og kolde kolleger, men tværtimod fremstår Muse som en attraktiv og hyggelig butik med moderne installationer.

Butiksejer Marianne Schou havde i længere tid inden udskiftningen af belysningen været opmærksom på elforbruget i butikken. Ideen om at spare penge på elregningen samtidig med at skåne miljøet var fristende. Da Mariannes far på et tidspunkt startede et samarbejde med en importør af LED belysning op, blev beslutningen om at udskifte belysningen i butikken taget.

Nu snart et år efter er resultatet klart. Muse har formået at halvere forbruget, og har derved opnået en stor besparelse på trods af de stigende energipriser. Ud over den økonomiske besparelse har Marianne nydt den ekstra bonus, at hun i løbet af et år kun har udskiftet en enkelt pære, hvor hun førhen skiftede 4 pærer om måneden.

Marianne er meget opmærksom på elforbruget i butikken, og hun har næsten formået at udrydde standby forbruget, som normalt er en stor omkostning for butikker.

Kig ind forbi butikken MUSE og se hvad LED hyggebelysning også kan være.

MM

24. januar 2012

Ny belysning i butikken

Der er installeret nye LED spots hvor der førhen sad halogen spots og lysstofrørene til baggrundslys blev udskiftet med nye T5 lysstofrør. Skifter man en 35W halogen spot ud med en ny 5W LED spot ved man på forhånd at besparelsen er stor, men det er svært at tro på det, inden man ser elregningen.

Udskiftning af belysning og investering ved renoveringen er tjent hjem i løbet af 1-2 år i Muse.Butiksindehaver Marianne Schou

Cookiepolitik