Husk at kigge på apparaternes energiforbrug ved køb

Husk at kigge på apparaternes energiforbrug ved køb

Udsalget er startet og det kræver ekstra udstyr for at kunne se TV2 fra den 11. januar. Kunderne går efter gode tilbud, men prisen kan blive dyr i længden, hvis man ikke kigger på apparatets energiforbrug.

Rigtig mange af os er afhængige af computeren, tv'et, opvaskemaskinen og vaskemaskinen. Går apparaterne i stykker, er det en fordel at kigge efter energiforbruget på apparatet inden køb. Har apparatet et lavt energiforbrug, kan man som køber spare på udgifter til strøm i apparatets levetid. Et forbrug på 100 ekstra watt i timen med 5 timers daglig brug, kan nemt koste et par tusinde kroner ekstra i strøm over 5 år.


"Ved de stigende energipriser er det heldigvis blevet interessant for forbrugerne at vælge nye apparater til boligen med omtanke. Synliggørelsen af apparatets energiklasse og energiforbrug hjælper kunden langt hen ad vejen til et lavere energiforbrug, og det har vi brug for, for at gå fremtidens klimaudfordringer i møde" siger Per Munk Jensen, direktør for Innovation og Udvikling SE

Enkelte tilbudsaviser reklamerer med energiforbruget og endda energiklasser ved hvert apparat, på den måde er det meget lettere for den enkelte køber at gennemskue om hjemmets energimåler slår voldsomt ud ved køb af apparatet. Go'Energi har i 2011 lanceret et mærke til de produkter der gør det let for forbrugerne at købe energirigtige produkter, og som også er billigst i længden.
På hjemmesiden www.goenergi.dk er der også hjælp at hente til at finde frem til det helt rigtige energivenlige produkt. Er det en ny kaffemaskine eller spillekonsol eller noget helt andet der bruger strøm, så TÆNK CO2-besparende før du betaler, så er der penge at spare!

Udsendt den 5. januar 2012
Louise Johnsen

5. januar 2012

Cookiepolitik