Det er sejt med solceller

I 1991 købte Hans Peter Hollænder en patriciervilla fra 1928. Der var ingen tvivl om at husets tag ikke kunne holde evigt, og 2011 blev i energirenoveringens tegn hjemme hos familien Hollænder.

Og intet nyt tag uden solceller!

-Der var ingen tvivl om at der skulle solceller på taget, selvom tilbagebetalingstiden er 15-20 år, så er det fremtiden at lave den investering nu, vi ved jo ikke hvordan elpriserne ser ud om 15 år, siger Hans Peter Hollænder. Og så skulle det selvfølgelig være i forbindelse med at huset skulle have nyt tag, fortsætter den nye solcelleejer.

Der er nu monteret et nyt flot tag med sorte teglsten og 20 m2 solcellepaneler. Hele solcelleanlægget skulle gerne producere ca. 3200 kWh pr år. Men endnu er anlægget så nyt at strømbesparelsen ikke rigtig kan ses.

Familien Hollænder har fire hjemmeboende børn i alderen 4-19 år og det er ikke altid at der bliver taget højde for strømforbruget hos de ældste. Om børnene er blevet mere bevidste om strømforbruget, er Hans Peter Hollænder ikke helt sikker på, men børnene har til gengæld givet udtryk for at det er sejt med solceller på taget!

LJ


30. januar 2012

Cookiepolitik