Computeren sluger en del...

Computeren sluger en stor del af elforbruget i hjemmet
Nye tal fra Dansk Energi viser at computerne får husets elmåler til at løbe meget stærkt.

Computernes strømforbrug i de danske hjem er fordoblet de sidste 10 år. Vi får flere og flere computere i hjemmet, og det er især stationære computere, der trækker strømforbruget op. Computeren er blevet allemands eje og vi bruger i dag dobbelt så lang tid foran skærmen end bare for 10 år siden.

- Hvis man som forbruger gerne vil spare på sin elregning, kan man med fordel kigge på sin families adfærd omkring computeren. Det har f.eks. en større betydning, hvis børnene sidder den halve nat og spiller computer, end man umiddelbart skulle tro. Derfor er det vigtigt, at man kigger sig godt for, når man køber ny computer og på forhånd gør sig nogle ideer om, hvad man skal bruge computeren til. Hvis man vil sikresig en energieffektiv computer, så kan man med fordel købe en, der er mærket med Energy Start-mærket, siger forbrugerekspert i Dansk Energi Richard Schalburg

Bærbare computere bruger mindre strøm end stationære

Stationære computere bruges i mange hjem til at spille på, de har et større grafikkort og kræver derved også mere strøm.

At danskerne primært køber bærbare computere, er med til at sænke strømforbruget, fordi adfærden omkring brugen af en bærbar er anderledes i forhold til en stationær computer. Årsagen til at timeforbruget til de bærbare er lavere, hænger formentlig sammen med, at en del af de funktioner som traditionelt anvendes på en bærbar, som e-mail og internet, i dag er overtaget af mobiltelefonen.

Hvis man blot skal bruge computeren til almene formål, så kan man med fordel købe en bærbar computer eller tablet/IPAD. Der findes ca. 6,5 mio. computere i Danmark. Alt efter alder og type computer samt antal timer i brug og standby kan man spare 2-300 kr. i elforbrug pr. computer pr. år. Derudover er der to gode spareråd, sluk helt for udstyret når du ikke bruger det eller køb en spareskinne.
Kilde Dansk Energi
januar 2012

LJ

23. januar 2012

Cookiepolitik