Atli har altid medvind på cykelstien

Atli Sigfusson cykler dagligt fra Høruphav til Alsion med sin violin i cykeltasken, en tur på 9,1 kilometer hver vej. Turen foretages helt uden at blive forpustet når det går op ad bakke, for turen foregår på el-cykel.

”Min el-cykel er et fantastisk alternativ til bilen, jeg vil ikke bytte for nogen knallert alle scooter, el-cyklen kan det hele”, siger den 72-årige violinist fra Sønderjyllands Symfoniorkester, der nu har kørt på sin el-cykel i 2 år.

El-cyklen lader op om natten hjemme i garagen i Høruphav, på en fuld ladet cykel er rækkevidden for Atlis cykel 30-40 km., alt efter vindforholdene på cykelstien til Sønderborg og de indstillinger som cyklen er sat op til. Det tager 25 min. at køre turen på el-cyklen ogdet er uanset om det er høj solskin og ingen vind, eller om det er en vindblæst efterårsdag.

Den mest spændende cykeltur, hvor Atli Sigfusson har måttet træde hårdt i pedalerne, var den dag cyklen ikke havde ladet op om natten og han måtte slå motorfunktionen fra ned ad bakke, så er el-cyklen en tung sag at køre, da den vejer omkring 23 kg.

"Det hænder at jeg får dårlig samvittighed når jeg overhaler andre cyklister på cykelstien en dag med hidsig modvind", siger Atli Sigfusson, der kun kan anbefale andre at prøve en el-cykel som alternativ til knallert og scooter.

El-cyklen koster 20 øre at lade op, men batteriet har en begrænset levetid på 500-600 opladninger, så tur/retur fra Høruphav til Sønderborg koster 4,70 kr. hvis han iberegner slitage på batteriet.

Med varmepuder i vanterne kører Atli Sigfusson hver dag på sin el-cykel, dog ikke i regnvejr, der er bilen et alternativ til Atli og hans violin. Og som violinist er det vigtigt ikke at få iskolde fingre!

LJ

3. januar 2012

 FAKTA

En batteridrevet el-cykel er et hurtigt og ukompliceret transportmiddel, der leverer ekstra kraft når pedalerne trædes. Det føles som et blidt skub, når motoren i forhjulets nav hjælper til.

På cyklens kontrolpanel vælges hvor meget ekstra effekt/hjælp der er nødvendig, alt afhængig af om der køres på flad vej eller i lidt kuperet terræn.

En el-cykel kræver hverken forsikring eller kørekort, men giver frisk luft og god motion på en ny og sjov måde.

Cookiepolitik