Transmissionsledning fra Sønderborg til Nordborg

Sønderborg Fjernvarme har sendt et projektforslag til Sønderborg Kommune om etablering af en fjernvarmeledning fra Sønderborg til Nordborg. Det skriver fjernvarmeselskabet i en pressemeddelelse den 16. februar 2012.

Det betyder, at mange boliger der i dag ikke har fjernvarme, får mulighed for at installere fjernvarme i løbet af få år. Eksisterende fjernvarmeområder på Nordals vil fortsat modtage fjernvarme akkurat som i dag.

Projektet er planlagt gennemført over de næste 3 år og omfatter etablering af en fjernvarmeledning fra Sønderborg til Nordborg med fjernvarmeforsyning til Guderup, Svenstrup, Danfoss og Nordborg. Projektforslaget er på forhånd sikret et godt fundament, idet både Danfoss og fjernvarmeforsyningen i Nordborg samt Linak i Guderup bakker op om projektet og ønsker at aftage fjernvarme.

Projektet er i øvrigt helt afgørende for at Sønderborg Kommunes grønne varmeplan, med henblik på at blive CO2-neutral, kan blive til virkelighed. Projektet understøtter dermed også ProjectZeros masterplan. Projektet er ikke kun til fordel for nye fjernvarmeforbrugere, men også for alle Sønderborg Fjernvarmes nuværende forbrugere - for jo flere der aftager fjernvarme, jo billigere bliver varmen, og jo mere gavner det miljøet.

Inden projektet kan påbegyndes skal det godkendes af kommunen, og ikke mindst skal Sønderborg Fjernvarmes forbrugere på generalforsamlingen den 17. april godkende projektets gennemførelse. På generalforsamlingen vil der blive redegjort for projektet, og hvad det betyder for økonomien i Sønderborg Fjernvarme.

Projektet omfatter ikke tvangstilslutninger. Det vil sige, at det er frivilligt om man ønsker at koble sig på fjernvarmen, og man kan fortsætte med sin nuværende opvarmningsform lige så lang tid, som den er lovlig.

Fjernvarmeledningen fra Sønderborg til Nordborg vil koste omkring 200 mio. kroner.

CE

21. februar 2012Arkivfoto

Cookiepolitik