Solen er på vej i Gråsten!

Efter et par kolde og grå vintermåneder er der nok mange der glæder sig til at få noget mere sol. I Gråsten glæder man sig i år specielt meget til solen kommer igen, for her er man netop nu ved at opføre et nyt og moderne solvarmeanlæg med tilhørende varmepumpe, halmfyr og en 28 meter høj opbevaringstank.

Det er Gråsten Fjernvarme der står bag projektet, der skal forsyne fjernvarmekunderne med CO2-neutral varme og anlægget skal være klar til test allerede i juni måned. Fjernvarmen i Gråsten genereres i øjeblikket udelukkende på naturgas, men det skal det nye projekt ændre på. Faktisk forventer bestyrelsen at kunne slukke for selskabets naturgasmotorer fire til fem måneder om året når den nye solvarmepark er helt oppe at køre.

Gråsten Fjernvarme er samtidig ved at udvide dækningen i byen og håber at kunne fordoble antallet af kunder over en kort årrække så endnu flere forbrugere kan nyde godt af den grønne varme.

Omstillingen til grøn fjernvarme er en hjørnesten i ProjectZero visionen om et CO2-neturalt Sønderborg-område senest i 2029 og områdets fjernvarmeselskaber spiller en afgørende rolle for realiseringen af visionen.
CE

21. februar 2012Cookiepolitik