Sønderborg Sygehus får 2.546 m2 solceller på tagetRegion Syddanmark afslutter nu monteringen af 2.546 m2 solceller på taget af Sønderborg Sygehus. Anlægget er det største og første i den store satsning på solenergi som regionen har igangsat. I alt investerer Region Syddanmark 82 mio. dkk i solceller, som producerer strøm svarende til 1.050 husstande og forventes årligt at spare 5,3 mio. dkk på strømregningen.

Se TVsyds videoklip af anlægget og dets montering her

Regionsrådet besluttede i juni 2012 at foretage Danmarks største enkeltinvestering i solcelleanlæg - nemlig køb af solceller for 82 mio. kr. til montering på en række af regionens sygehuse og institutioner.

"Med den største enkeltinvestering i solceller har Region Syddanmark vist vejen. Det er godt at se, at arbejdet med at montere solcellerne skrider frem - selvom is og sne gør arbejdet besværligt. Det er rigtigt spændende, at vi nu skal til at producere vores egen strøm. Investering i energi er en vej til vækst. Med vores solcelleprojekt gør vi noget på tre områder: Vi sparer penge, vi skåner miljøet, og vi giver væksten og beskæftigelsen et boost", siger regionsrådsformand Carl Holst.

Der er tale om Danmarks største enkeltinvestering i solceller. I alt bliver der monteret cirka 27.000 kvadratmeter solceller - det svarer til knap syv fodboldbaner. Den samlede årlige el-produktion fra anlæggene forventes at blive på cirka 3.150 MWh. Det svarer til strømforbruget for omkring 1.050 husstande.

Solcellerne opsættes på de 14 somatiske og psykiatriske sygehuse, regionshuset i Vejle, Center for Høretab i Fredericia og det socialpsykiatriske botilbud Syrenparken i Børkop. Det er solcellerne i dette projekt, som pt. er ved at blive monteret. Det drejer sig om cirka 18.900 kvadratmeter solceller. Derudover opsættes solceller på fem af regionens p-huse - nemlig i Vejle, Esbjerg, Aabenraa, Odense og Svendborg.

Region Syddanmarks samlede strømforbrug på sygehusene løber op i 89.000 MWh. Solcelleanlæggene vil således dække omkring 3,5 procent af sygehusenes samlede elforbrug.

Læs mere på Region Syddanmarks hjemmeside

Peter Rathje
16. december 2012

16. december 2012

Cookiepolitik