Sådan finder du besparelser på elregningen

På kurset ZEROkørekort i elforbrug og belysning fandt Jes Norup ud af, hvor mange penge gamle hvidevarer egentlig koster på elregningen. ProjectZero vil i det nye år gennemføre nye kurser, hvor du kan få inspiration til at spare på din elregning.

Egentlig har Jes Norup fint styr på elregningen derhjemme. Men da han deltog i kurset ZEROkørekort i Sønderborg, blev han alligevel overrasket over, hvor meget man kan spare på at udskifte gamle hvidevarer.

"Vi havde en på holdet. Han havde en kummefryser i kælderen. Hvis han udskiftede den, ville en ny fryser have tjent sig hjem på bare tre år. Det er alligevel mange penge at spare hvert år," siger han. Et gammelt køleskab eller den bedagede fryser kan man med fordel for husholdningsbudgettet sende på en velfortjent pension. Det betaler sig.


Kom godt rundt

På den måde føler Jes Norup, at ZEROkørekort i elforbrug og belysning kom godt rundt om mange emner. Det todages kursus blev udbudt i et samarbejde mellem LOF Alssund og ProjectZero, hvor undervisningen forgik i LOF's lokaler på Ørstedsvej i Sønderborg.

Og Jes Norup kan kun anbefale andre at tage sig et ZEROkørekort, når de bliver gentaget i marts 2013.

"Nu er jeg selv gammel underviser, så det var skønt at se en person med en masse viden, der præsenterede det så fint. Det var en fornøjelse at være med til," siger Jes Norup.

Samtidig var der mange tips og tricks at hente fra de andre deltagere på holdet, hvor man kunne hente inspiration til at få høvlet elregningen ned.


Dyre sodavand i kælderen

Og spørger du underviseren på kurset, Johannes Schmidt, så var deltagerne på holdet en meget stor gevinst for undervisningen, netop fordi de delte viden og erfaringer på tværs af bordene.

"Alle deltagere var gode til at komme med ting, de havde oplevet eller fundet ud af. De delte deres viden fra familie og naboer på kryds og tværs. På den måde fik vi en effekt, hvor den rigtige viden spredte sig som ringe i vandet mellem deltagerne," siger han.

Johannes Schmidt fremhæver et eksempel:
"En på holdet havde sat det gamle køleskab ned i kælderen, fordi de havde fået et nyt til køkkenet. Men det viste sig at være nogle dyre sodavand at holde kolde i det gamle køleskab. Det kostede nemlig fem kroner i døgnet i strøm."

Måske kan du også finde skjulte poster på din elregning, hvor der er penge at spare. Hvis du er interesseret i at tage et af de to former for ZEROkørekort, kan du finde mere materiale om de nye kurser i 2013 her

Har du spørgsmål til ZEROkørekort bedes du kontakte Louise Johnsen tlf. 65 50 80 97.

Louise Johnsen
11. december 2012


11. december 2012

Cookiepolitik