Frostsprængte rør koster kassen!

Har du et sommerhus som står uopvarmet hen hele vinteren? Så er der stor risiko for, at de uisolerede rør sprænger, når der er frost, som det er tilfældet i disse dage. Her kan du læse om hvordan du kan undgå dette, og spare dig selv for en ærgerlig og meget dyr overraskelse. Vandrør sprænger ofte i sommerhuse, fordi installationerne står med tryk på, og der ikke er eller kun er meget ringe opvarmning i boligen. Derfor fryser vandet til og udvider sig, så rørene og toiletcisternerne til sidst kan sprænge.

Problemet bliver ofte opdaget når sommerhuset igen skal tages i brug, og her er det desværre for sent at gøre noget. I mange tilfælde kan de frostsprængte rør forårsage vandskade inde i huset.

Hvis du opdager, at vandet i rørene allerede er frosset, kan du stadig nå at gribe ind, og mindske skaderne. En autoriseret VVS-installatør kan ved hjælp af elektrisk spænding tø vandinstallationen op.

Der er primært to ting du kan gøre for at undgå frostsprængte rør

  • Luk for hovedhanen i målerbrønden, når du lukker sommerhuset ned for vinteren. Når man har lukket for hovedhanen, skal man åbne for hanerne i huset og tappe vandet af i målerbrønden, ligesom man skal huske at tømme cisternen og sikre vandlåsen i toilettet med for eksempel frostvæske
  • Få en autoriseret VVS-installatør til at isolere dine vandrør

Få hjælp fra din lokale VVS-installatør. Du finder din lokale energivejlederuddannede håndværker her

Kilde: Tekniq

Pernille Beck
12. december 2012


11. december 2012

Cookiepolitik