Energivejledere hjælper dig gennem renoverings-processen

ProjectZeros praktikant gennem knap 4 måneder fra Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg, Pernille Beck, har skrevet sin hovedopgave med udgangspunkt i ZERObolig. En af opgavens konklusioner var, at der er stor usikkerhed blandt borgerne når de står overfor en lang renoveringsproces. Læs mere om opgaven her og se hvilke håndværkere i Sønderborg-området, der kan hjælpe dig med at komme sikkert i gang med energirenovering.


De vigtigste faktorer og konklusioner fra opgaven

En renovering er ofte en lang proces, som typisk starter med en omfattende informationssøgning. Den indsamlede information mindsker den oplevede risiko ved en stor investering, og gør dermed borgerne mere trygge. Over halvdelen af Sønderborg-områdets håndværkere er også energivejledere, og dette gør dem i stand til at hjælpe borgerne med vejledning om energirenovering.

Du kan se hvilke håndværkere i Sønderborg-området der er energivejlederuddannede her

Undersøgelserne viste også, at en af de største drivere og motivationsfaktorer er økonomien. Derfor er det meget positivt, at de fleste energirenoveringer er blevet mere rentable de seneste år. Nogle renoveringer er tjent hjem efter få år. Dette er også en af grundene til, at pengeinstitutterne er blevet mere villige til at låne penge ud til energirenovering. Finansieringsmulighederne er blevet bedre, og især i Sønderborg-området, hvor mange pengeinstitutter støtter op om ZERObolig-projektet.

PB
5. december 2012


5. december 2012

Cookiepolitik