80 grønne ambassadører i Børnehaven Parken


Børnene hjælper Sønderborg Forsyning med at øge mængden af genanvendeligt affald ved at sortere det i tre forskellige beholdere, og er derved med til at støtte op om, at gøre Sønderborg Kommune til et C02-neutralt område i 2029.

Børnehaven Parken i Sønderborg har over en længere periode arbejdet målrettet med at inddrage naturen i børnenes hverdag. Det udløste i november måned for anden gang en pris og et diplom fra Friluftsrådet.

Friluftsrådet har en grøn mærkningsordning for daginstitutioner - Grønne Spirer. Formålet med Grønne Spirer er at støtte og synliggøre institutionernes arbejde for en grønnere hverdag. I Børnehaven Parken er naturen i højsædet. Der er lavet en grøn handleplan, to ansatte har deltaget i et spire-kursus og børn og voksne har sammen gennemført et grønt temaforløb over tre måneder. I Sønderborg Kommune er der flere dagplejere, der har kvalificeret sig til flaget, men Børnehaven Parken er den første daginstitution i Sønderborg Kommune, der får den flotte anerkendelse.

Flag og diplom gælder for ét år, så børnehaven skal hvert år gøre sig fortjent til dem via grønne aktiviteter og projekter.

Børnene har lavet gaver og smykker af genbrugsmaterialer, det vidner de mange billeder her på siden om. Børnehaven oprettede en genbrugscentral, hvor forældre kunne lægge ting og sager fra deres private gemmer, og med et stort lager var det bare om at komme i gang!

En tur rundt i lokalområdet for at samle affald er det også blevet til. Efterfølgende aflagde børnene Sønderborg Forsyning på Nørrekobbel et besøg, hvor de fik lov til at sortere affaldet og derefter placere det i de rette containere. Der er blevet vist små film om genanvendelse af affald, og børnene har fået en stor forståelse for, hvorfor vi alle skal sortere vort affald.

"Vi lægger stor vægt på, at børnene oplever glæde ved naturen og udvikler respekt for natur og miljø. De lærer naturen at kende med deres egne sanser og oplever den som kilde til leg, oplevelser, udforskning og viden", siger Mette Bønning Petersen, daglig pædagogisk leder i Børnehaven Parken.

I børnehaven er der også fokus på at spare på vandet, og snart monteres der censorer på alle børnenes vandhaner, så vandspildet kan minimeres endnu mere.

Læs mere om Børnehaven Parkens grønne profil her

Der arbejdes fortsat med at blive endnu grønnere i Børnehaven Parken, og flere idéer skal gøres til virkelighed i nærmeste fremtid.

Har du spørgsmål til Børnehaven Parkens grønne profil, bedes du kontakte daglig pædagogisk leder Mette Bønning Petersen på tlf. +45 88 72 42 94 eller mbpe@sonderborg.dk.

Vibeke Bonefeld
18. december 2012


Børnene har lavet "snevejr" af små brugte flamingostykker

Børnehaven lavede sin egen genbrugspokal, som et synligt eksempel på den flotte anerkendelse fra Friluftsrådet

18. december 2012Smykker og vaser er lavet af brugte cykelslangerBørnene har lavet flotte tegninger der handler om natur og miljøRocky Regnorm bor i børnehavens varmkompostbeholder. Han fortærer gerne frugt- og grønsagsaffald og affald fra havenDer blev oprettet en genbrugscentral til forældrene, hvor de kunne lægge brugte ting og sager. Hurtigt opstod der et stort lager, som kunne bruges til gaver og smykker og mange andre spændende tingBeholdere til småting er lavet af brugte dåserEn fantasifuld og flot robot der laver træ om til papir

Cookiepolitik