100 % vedvarende energi på vej hos Gråsten Fjernvarme


Kedlen er næsten på plads efter et løft med få millimeters præcision.

Tirsdag d. 4. december 2012 var en spændende dag for Gråsten Fjernvarme. Her blev den nye kedel installeret ved hjælp af to massive mobilkraner ved selskabets nye anlæg i det nordlige Gråsten. Kedlen er på hele 12 MW og er en del af selskabets store grønne omstilling. Omstillingen betyder, når kedlen er i fuld drift i starten af april, at Gråsten Fjernvarme kan levere 100 % CO2-neutral varme til virksomheder og borgere i området.
Pillefyret leverer drivvarme til varmepumpen der hæver temperaturen i vandet fra solparken.

Sammen med solvarmeanlægget, den store varmepumpe og pillefyret betyder installationen af halmkedlen at Gråsten Fjernvarme har et ultra-moderne og fleksibelt produktionsapparat, der kan levere varme fra flere uafhængige kilder. De eksisterende gasmotorer bibeholdes i centralen på Bocks Bjerg så de kan bruges ved spidslast og når gasprisen er tilstrækkelig lav til at det giver mening at tænde dem. Et så fleksibelt system betyder at ressourcerne kan udnyttes fuldt ud og at selskabet kan sikre den billigst mulige varme til kunderne.
Den store varmepumpe der hæver temperaturen på vandet fra solparken.

Fuld udnyttelse af solens stråler

Den nye solvarmepark med tilhørende varmepumpe og pillefyr har været i drift over de sidste par måneder og leveret grøn varme til fjernvarmeselskabets kunder i Gråsten. Faktisk kører systemet så godt at solparken leverede hele 625 MWh varme i november måned, det svarer til forbruget over et helt år i mere end 34 husstande.


Bor du i Gråsten og vil du vide mere om hvordan du kan få fjernvarme, så ring til Gråsten Fjernvarme på telefon 74 65 12 29 eller besøg Gråsten Fjernvarmes hjemmeside på www.graasten-fjernvarme.dk.

CE
5. december 2012
Højt til vejrs - 48 ton kedel svæver over Gråsten Fjernvarmes nye bygninger.

4. december 2012Gråsten Fjernvarme har brugt Danfoss produkter over alt hvor det var muligt, her er det Danfoss VLT'er der produceres hos Danfoss Drives i Gråsten.Der skal løftes præcist når 48 ton kedel skal på plads.Gråsten Fjernvarme er i julehumør; øverst på den store varmtvandsbuffertank er et juletræ blevet opstillet. Der er også tænkt på fuglene da selskabet har opsat en fulgekasse til vandrefalke.Hjertet i den nye halmkedel - risten hvor halmen afbrændes.

Cookiepolitik