Matas og Matas i Sønderborg sparer på forbruget

Matas i Jernbanegade og Matas Perlegade 25 har begge været certificerede ZERObutikker i 2 år. Nu er resultatet gjort op og både besparelsen og komforten i butikkerne er ydert tilfredsstillende.

I Jernbanegade investerede butikken i udskiftning af hele belysningen, således at der nu sidder 3 watt LED spots, som har erstattet 35 watt halogen spots. Den umiddelbare besparelse ved udskiftning af hele belysningen blev 5800 kWh i 2010, hvilket svarer til ca. 2 familiers årlige elforbrug. Denne besparelse har også holdt i 2011, så man til dato har sparet 11.600 kWh.

Det var en stor investering for butikken, men efter at have oplevet kundernes og de ansattes reaktion på den nye belysning er medarbejderne yderst tilfredse med tiltaget. Flere kunder har påpeget den flotte belysning og de ansatte føler at der er en mere naturlig belysning og indeklimaet er forbedret, da LED spottene ikke danner den samme varme, som halogen spot lysene gjorde.

Matas i Perlegade 25 har oplevet en lige så imponerende forbedring, med en årlig besparelse på 6700 kWh. Her har man valgt at beholde den eksisterende belysning, og i stedet finde alle de små besparelser, som tilsammen giver et stort resultat. Vindues -og udebelysningen er nu styret af en lyssensor, så butikken aldrig har lyset unødigt tændt. Der er blevet fjernet nogle lysstofrør fra skiltebelysningen så de bruger halvt så meget energi og man har optimeret belysningen i butikken ved løbende udskiftning.

Ved få simple tiltag har man altså opnået en stor besparelse, uden at det har påvirket komforten i butikken.

Tilsammen har de to Matas butikker sparet 12.500 kWh årligt. De har valgt at gøre det på hver deres måde men med yderst flotte resultater.

MM
16. august 2012


16. august 2012

Cookiepolitik