Glødepæren brænder ud

Fra den 1. september 2012 bliver glødepæren fortid og bliver taget af hylderne, og fra 2013 er der totalforbud mod glødepærer. Der er derfor god grund til at kigge sig om efter nye og mere miljøvenlige alternativer.Der er masser af andre typer lyskilder der kan erstatte glødepæren, det drejer sig bare om at vælge den lyskilde der passer bedst til den belysning man har brug for.

Markedet for lys er stort og kan virke uoverskueligt, derfor har Søren Rise, Chefkonsulent i TEKNIQ Installatørernes Organisation listet følgende tommelfingerregler man kan følge:

Sparepærer kan benyttes alle de steder, hvor man skal have oplyst et rum. Pærerne er ikke egnede til de rum, hvor man ønsker lysdæmper eller benytter elektroniske kontakter som fx lamper styret af en bevægelsescensor. Generelt giver de en lidt dårligere lyskvalitet.

Halogenpærer kan benyttes i de rum, hvor man ønsker at have den bedst mulige lyskvalitet eller har et ønske om at kunne lysdæmpe. Halogenpærer bruger mere energi end sparepærer men mindre energi end en glødepære. Halogenpæren har et lys næsten identisk med glødepæren.

LED-lys bliver ofte opfattet som fremtidens lys men denne fremtid er endnu ikke kommet til de danske hjem. LED-pærer har den samme svaghed som sparepærer og kan ikke lysdæmpes. I flere tilfælde vil LED-pæren få en kort levetid, fordi transformere foran spotlampen ikke er beregnet til pærer med LED-lampens lave energiforbrug.

Er du i tvivl så kontakt din lokale elinstallatør!

Kilde: TEKNIQ Installatørernes Organisation

VB
23. august 2012

23. august 2012

Cookiepolitik