”En godt trimmet båd tog sejren”

Med en god start tog holdet Esbensen/Sloth Møller sejren i kapsejladsen ZEROcup. Trods vanskelige forhold gjorde alle finalehold en stor indsats i kappestriden på bølgerne ud for Sønderborg.

Lidt over syv om aftenen til Kulturnatten 2012 kunne Flemming Clausen kåre vinderne af kapsejladsen ZEROcup på Søndertorv.

"Vinderne viste, at de forstod sig på vind og energi. En godt trimmet båd tog sejren," konstaterede Flemming Clausen, da han kaldte holdet Esbensen/Sloth Møller frem for at modtage pokalen og en buket blomster som vindere af ZEROcup 2012. Holdet på førstepladsen Esbensen/Sloth Møller bestod af medarbejdere fra de to virksomheder Esbensen Consulting Engineers og Sloth Møller.

Der var også blomster til holdet på andenpladsen fra virksomheden Saab og til nummer tre, holdet fra Willesen Import A/S.

Årligt tilbagevendende begivenhed

Aftensolen smilede ned over torvet. Og tilskuerne klappede af de tre hold, der de sidste weekender har krydset bølger og vindstød i Sønderborg Yacht-Clubs hvide J-80 sejlbåde. Og Flemming Clausen forsikrede alle om, at det ikke bliver sidste gang, pokalen bliver uddelt i ZEROcup: "Kapsejladsen bliver en årligt tilbagevendende begivenhed her i Sønderborg."

I alt 11 hold har deltaget i kapsejladsen. Og alle har gjort en fantastisk indsats, understregede Flemming Clausen, kapsejladsformand for Sønderborg Yacht-Club. Han har haft ansvaret for afviklingen af ZEROcup. Alle virksomheder i Sønderborg-området har været inviteret til at deltage i dette års ZEROcup, en triple kapsejlads med naturens egen energi som vigtigste ressource. Dysten er forgået over tre eftermiddage i august med finalen op til Kulturnatten.

Ikke kun på vandet

Og de hold, der tilmeldte sig ZEROcup 2012, blev ikke bare udfordret på vandet. For at kunne tilmelde sig sejladsen skulle deltagerne demonstrere kendskab til virksomhedens energiforbrug og virksomhedens eventuelle energibesparende initiativer.
Så da det vindende hold gik fra borde sent på eftermiddagen var der lettede smil og skæve grin i luften. Alle på holdet havde gjort en god indsats, konstaterede rorsmanden.

"Starten var afgørende. Vi fik en rigtig god start. Og det er jo afgørende på en kort bane som denne," sagde Ervin Bergholt.
Ervin Bergholt indrømmer dog, at han og resten af holdet var en smule blege om næbbet, da de ankom til lystbådehavnen. Der var næsten helt vindstille. "Men ind i mellem kom der alligevel lidt vind."

Sværere end sidst

Også ProjectZero havde et hold med på vandet. Her var den studerende Kristian Reincke en af de mest erfarne sejlere. Hjemme i Flensborg har han sin egen båd. "Det var rigtig sjovt. Men med så lidt vind var det svært. Sidste gang var der en del vind, og der gjorde vi det godt," fortæller den unge studerende.

Han skriver sit projekt om fremtidens intelligente elektricitetssystem (smart grid) for ProjectZero. Kristian Reincke brænder for udfordringen med at skabe den bedste udnyttelse af energi og mindske CO2.
Så meget at han ligefrem foretrækker at tage cyklen fra Flensborg til Sønderborg, når han skal til Alsion.

"Men igennem Flensborg by er cyklen hurtigere end at tage bilen," smiler Kristian Reincke.

ProjectZero
27. august 2012

27. august 2012

Cookiepolitik