"Big ZERO fans"på spejderlejr

Langesø og Høruphav Grupper med ZEROfan badges på Spejdernes Lejr 2012

I juli 2012 mødtes spejderne i Danmark og internationale gæster til en gigantisk, fælles sommerlejr, Spejdernes lejr i Holstebro. Det var den største spejderbegivenhed i Danmark nogensinde med 37.000 børn, unge og voksne samlet i venskaber på tværs af korps, kultur og nationalitet.

700 spejdere fra alle spejderkorps i Sønderborg Kommune deltog i lejren og de var alle klædt på med en hilsen fra ProjectZero - en I'm a big ZERO fan badge. Lejrens tema var "Vi møder hinanden, vi forandrer verden, jeg udvikler mig", og spejderne fra hele Sønderborg Kommune havde taget Sønderborgs ProjectZero vision med på uniformen for at bakke op om CO2-besparelser.

- Når nu man ved hvor meget CO2 der bliver udledt bl.a. ved afbrænding af træ, kan man jo godt gøre sit til for miljøet og at tage på spejderlejr med god samvittighed, siger Hans Jørgen Albrechtsen, tropsleder hos GråstenSpejderne. Derfor brugte spejderne også helt specielle "sudan-komfurer" der er meget brændebesparende og smarte at lave mad på.

Derudover blev der kreeret hjemmelavede solcelleopladere til mobiltelefoner og finurlige varmt-vands installationer under lejren, så det var muligt at få et varmt bad, bare ved at holde gang i bålet. Alt sammen for at vise at selvom man er spejder og tager på lejr, kan man godt finde alternativer til strømmen og ikke slække på komforten.

LJ
16. august 2012

Sudankomfur

16. august 2012

Cookiepolitik