Nu er huset stort set selvforsynende med varme og el

Regningerne på naturgas og strøm så kun ud til at stige og stige, så beslutningen om at investere i jordvarme og solceller var ikke vanskelig for familien Madsen i Fynshav.

Tankerne hos ægteparret Madsen har altid kredset om miljø og natur, så for dem var det helt naturligt, at de hentede energien til at varme vandet i varmtvandsbeholderen fra solens stråler. En glimrende idé, der nu har bredt sig endnu mere.

"Vi har jordvarmeanlæg, fordi det er vigtigt for os at få skruet ned for energiprisen i huset. Hvis vi en gang vil sælge, så gør en kæmpe regning for varme og el ikke salget lettere", siger Kurt Madsen. Han fortæller, det er hans fornemmelse, at vi alle bliver mere og mere opmærksomme på, hvor dyre energiomkostningerne i boligen bliver i nær fremtid, ud over afdragene til kreditforeningen.

Det seneste skud på den grønne stamme er et solcelleanlæg, som skal hjælpe familien helt af med elregningen.

"Varmepumpen til jordvarmeanlægget er jo ikke gratis at have kørende, men det har vi rådet bod på nu, hvor der er brugt 140.000 kroner på et solcelleanlæg", siger Kurt Madsen.

Tosset ikke at gøre det

Huset i Fynshav ligger tæt på havet og der er udsigt ud over de grønne områder og for parret er det helt naturligt, at der skal værnes om naturen på alle tænkelige måder.

"Og når det er muligt at hente varme fra jorden og strøm fra solen, så er det jo tosset ikke at gøre det. Afdragene på solcellerne betales jo med de penge, der ellers bare skulle have været sendt til SE og efter otte-ni år, så kan vi lade dem stå på vores egen konto", siger Kurt Madsen. Han undrer sig over at landets klimapolitik ikke tillader boligejere at producere al den strøm, som de har lyst til.

"Solcelleanlæg er lydløse og skæmmer ikke naturen, mens vindmøller hverken pynter eller er fri for støjgener - og når nu husejere, der laver deres egen strøm slet ikke tager noget fra nogen eller belaster klimaet, så er det mig en gåde, der ikke bare er frit løb til at sende mest mulig strøm gennem ledningerne".

LJ
17. april 2012

17. april 2012Solcellerne er sat på taget af den tidligere staldbygningÆgteparret Madsen nyder tanken om, at de sparer penge og samtidig er naturbeskyttere

Cookiepolitik