Måske står der solceller på dine efterlønspenge …

Har du allerede besluttet at hæve dine efterlønsmidler, og overvejer hvad pengene skal bruges til, så viser beregninger fra revisionsfirmaet Deloitte at solceller kan være en god investering. Tag f.eks. en person der betaler topskat og vælger at investere i et solcelleanlæg til 150.000 kr. Her vil vedkommende over en 20 årig periode opnå et gennemsnitligt årligt afkast i form af besparelser på elregningen på 10.400 kr. efter skat, hvilket svarer til ca. 7 %.

"Har du interesse i at fjerne din elregning og samtidig overvejer, hvordan du skal investere dine efterlønspenge, så ser jeg rigtig gode muligheder for at få et godt afkast ved at købe et solcelleanlæg. Du skal gøre op med dig selv om det er bedre at låne til investeringen, men for mange vil det at bruge efterlønsmidlerne være det helt rigtige valg, fordi det giver et stort afkast, som du ikke får på ret mange investeringer. Det forudsætter naturligvis, at du har valgt at få efterlønspengene udbetalt, hvilket er en beslutning i sig selv. Det er derfor vigtigt, at du får foretaget en personlig gennemgang og beregning i banken eller hos en revisor", udtaler Dorte Larsen, partner og statsautoriseret revisor hos Deloitte i Esbjerg.

Efterspørgsel på solceller er eksploderet hos SE

Siden december 2011 har telefonerne hos SE Energisalg ikke stået stille. Efterspørgslen efter solcelleanlæg har nået usete højder, og salget i 2012 er allerede nu fordoblet i forhold til totalsalget i 2011.

"Jeg og mine kolleger har de seneste måneder været til det ene stopfyldte informationsmøde om solceller efter det andet. Folk vil virkelig gerne vide mere om de mange fordele der er i at investere i solceller og hvordan man kan gøre brug af de forskellige skattefordele, der lige nu er til rådighed når man investerer i solceller. Og så er det naturligvis en kæmpe stor bonus, at det ikke blot er en god forretning, men også en investering der gavner miljøet omkring os", forklarer Camilla Dalgaard, leder af SE's afdeling for salg af solceller.

Antallet af solcelleanlæg stiger markant i SE's forsyningsområde


At den store efterspørgsel ikke kun bliver ved interessen, men også omsættes til handling, vidner de seneste tal fra SE's opgørelser over tilsluttede solcelleanlæg om. I SE's forsyningsområde er der siden årsskiftet tilsluttet 157 nye solcelleanlæg og dermed er det samlede antal solcelleanlæg i Syd- og Sønderjylland nu oppe på 488. Det er en samlet stigning på 47 % i forhold til årsskiftet.

SE

11. april 2012Cookiepolitik