Gråsten Skole sænker CO2-udledningen meget enkelt!

Gråsten Skole synliggør skolens energiforbrug på en helt enkel og tilgængelig måde. Ved indgangen til skolens kontor står en flip-over, hvor pedel Kim Nielsen dagligt skriver gårsdagens energiforbrug på. På den måde kan alle skolens lærere og elever følge med i hvor meget vand, varme og elektricitet der bruges dagligt - og det har betydning for elevernes adfærd.

"Jeg er meget bevidst om vores forbrug, jeg kryber dagligt helt ned i kælderen for at se forbruget og kan derved med det samme se om der er noget galt. Er vandforbruget alarmerende højt, så er der et toilet eller en bruser der løber et sted på skolen" siger Kim Nielsen. Derefter synliggør han dagens aktuelle tal på et, smart placeret, stort stykke papir.

Denne enkle måde med at synliggøre energiforbruget har medført mange kommentarer og spørgsmål fra både børn og voksne og helt automatisk er energiforbruget faldende. Denne simple metode er med til at gøre alle bevidste om forbrug og derved ændre den daglige adfærd på skolen.


CO2-besparelse på 23,2 ton i 2010 & 2011

Gråsten Skole har i mange år arbejdet med nedbringelsen af skolens energiforbrug. For 10 år siden blev de første glødepærer på 150 watt udskiftet med 23 watts pærer og siden er hele skolens belysning udskiftet til energisparepærer. Og trods et stigende antal computere og elektriske installationer er elforbruget faldet betydeligt igennem alle 10 år. De sidste to år var besparelsen på elforbruget på skolen sammenlagt på 23,2 ton CO2 - og det betyder endda noget for skolens økonomi og for ProjectZero-visionen.

Smart fif med elsparepærerne


Pedel Kim Nielsen er også særlig opmærksom på sparepærenes levetid, for kan de nu holde så lang tid som producenten har lovet? Hver eneste pære på hele skolen er markeret med en dato og levetid, så hvis pæren ikke kan holde de 12.000 timer som producenten har lovet, så er der et godt grundlag for reklamation. "Elsparepærer er jo ikke helt billige", fortsætter Kim Nielsen.

LJ
24. april 2012

25. april 2012

Pedel Kim Nielsen

Cookiepolitik