Smart Grid gæster i Sønderborg


Smart Grid gæster i Sønderborg


En koreansk delegation på 16 medlemmer besøgte mandag og tirsdag den 26. og 27. september Sønderborgs ProjectZero for ved selvsyn at lære om projektets mange facetter.

Delegationen var sammensat af repræsentanter fra det SmartGrid-projekt som den koreanske præsident har initieret for at bringe Korea i front på SmartGrids.

SmartGrid er en fælles betegnelse for de (tekniske) løsninger, som skal være med til at sikre en stabil fremtidig energiforsyning og effektivt linke forbrug med produktion - i en verden hvor energien i stigende grad produceres som vinden blæser. SmartGrids kan hjælpe virksomheder og private med at spare på energien uden at man selv skal ændre sin adfærd.

Delegationen besøgte mandag bl.a. Sønderborg Kraftvarmeværk, ZERO+ huset, Solparken, Diamanten, EUC Syd, Linak og Danfoss.

Tirsdagen startede med et besøg på Rådhuset, hvor borgmester Aase Nyegaard bød vekommen til Sønderborg. Efterfølgende blev delegationens K-MEG-projekt i en workshop på Alsion udfordret af bl.a. ProjectZero, SDU, Danfoss & Linak.

ProjectZeros Christian Eriksen var meget tilfreds med workshoppens forløb og håber at Sønderborg med besøget har kvalificeret sig til at afprøve projektets løsninger når de foreligger om 3-5 år.

PR

Cookiepolitik