ProjectZero på film


ProjectZero på film

29 unge gymnasieelever fra Alssundgymnasiet har taget klimaudfordringen op og vist stor interesse for ProjectZero. Det har resulteret i 6 små film der tirsdag havde verdenspremiere på Alssundgymnasiet, og gymnasieleverne har formået at producere film med den helt rette teenage-vinkel.

Og opgaven har ikke altid været helt let!

Klassen har været igennem hele produktionsprocessen lige fra research, idé og udarbejdelse af storyboard til optagelse, redigering og justering af de sidste finesser. Mediefagslærer Ole Østergaard lægger ikke skjul på, at det har været en hård proces, "Eleverne har brugt meget af deres fritid på produktionen af filmene, billederne og teknikken har drillet af og til, og at fremskaffe rettigheder til underlægningsmusikken har været en udfordring."

De 6 små film byder på lidt af hvert. Overdrevne grønne ZERO-HEROES der lister rundt derhjemme, når huset er tomt, og slukker for unødig strøm. Vi møder den unge mand, der forsøger at holde vejret, i håb om ikke at slippe CO2 ud fra egen krop. Vi møder små grønne mænd i STOP-Motion filmgenren, som gør os opmærksom på områdets kulturelle steder og mindesmærker, vi risikerer at miste, hvis vi ikke tænker os om. Byens unge mennesker bliver testet på deres viden omkring klimaudfordringerne i verden igennem vox-pop genren, og vi går rigtig tæt på det intime teenageliv en fredag aften. Hvordan denne film er vinklet mod ProjectZero-visionen skal ses med egne øjne.


Kristian Lindved Jensen og Nicoline Friedrichsen fra XY12 er helt enige om hvad den største udfordring ved at lave filmene var; at ramme den rigtige målgruppe og passe på ikke at lave budskabet alt for kompliceret. "Denne filmproces var lidt besværlig og anderledes end de andre vi har lavet, da det jo ikke var for sjov vi skulle lave filmen" supplerede Nicoline. Kristian var mere overrasket over hvor meget man kan nørkle med de små finesser i en film der skal vises udenfor skolen.

Gymnasieklassen XY12 har i deres mediefags- og samfundsfagstimer arbejdet med produktionen af filmene.

Klassen drager til Hollywood/Los Angeles i starten af oktober med det formål at lave film på de helt rigtige studier. XY12 modtog til premieren 10.000 kr. til turen af ProjectZero.

SE alle filmene her

Filmene har en varighed af ca. 2 minutter

LJ

Projektleder Louise Johnsen og Mediefagslærer Ole Østergaard

Cookiepolitik