Virksomheder sparer penge og CO2 med varmepumper


Virksomheder sparer penge og CO2 med varmepumper

Thybo Køleteknik samler jordslangerne med golfspillere i baggrunden.

Varmepumper er den mest økonomiske og klimavenlige løsning udenfor fjernvarmeområderne og Sønderborg-området fører an i omstillingen fra olie- og naturgasfyr til fremtidens varmeløsning.

Det er dog ikke kun private der kan få en økonomisk gevinst ved at udskifte det gamle fyr, mange virksomheder vælger efterhånden også at skrotte deres gamle varmeinstallationer til fordel for en moderne varmepumpe. Senest har Alssund Golfklub valgt at få installeret en stor varmepumpe til at dække klubbens fremtidige varmebehov.

I starten af oktober nedpløjede teknikere fra Thybo Køleteknik 1,2 kilometer jordslange der skal trække varmen ud af jorden mens fornøjede golfspillere går ovenpå. Netop nu installeres selve varmepumpen der er på 27 KW.

Besparelsen på varmeregningen er også motivationen for Alssund Golfklub. "Vi havde simpelthen ikke råd til at vente med at skifte oliefyret til en varmepumpe" siger Preben Mylliin fra Alssund Golfklub.

Golfklubben forventer en årlig besparelse på varmeregningen på mere end 50.000 kroner, men der er også en stor besparelse at hente på CO2-udledningen. Den nye varmeinstallation udleder nemlig 15 ton CO2 mindre hvert år.

Du kan læse mere om varmepumper ved at klikke her.
Nedpløjning af slanger er en meget skånsom metode hvor jorden hurtigt kommer sig, her ses golfbanen efter nedpløjning.Til nedpløjning af jordslanger bruger Thybo Køleteknik en speciel maskine.

Cookiepolitik