Nyt unikt inspirationskatalog

Nyt unikt inspirationskatalog

ZERObolig lancerer unikt inspirationskatalog om energirenovering Energirenovering handler ofte mest om byggeteknik og isoleringstykkelser. Man glemmer nemt boligejernes drømme om en bedre bolig. Det råder ZERObolig nu bod på med et unikt inspirationskatalog, hvor det er boligejernes behov og arkitekternes løsninger, der er i fokus.

ZERObolig har givet seks lokale Sønderborg arkitekter en energivejleder-uddannelse og frit spil til at komme med deres egne bud på, hvordan tre typiske boliger kan energirenoveres. Resultatet er et inspirationskatalog om energirenovering med 12 spændende arkitektforslag til energirenovering af Sønderborg-områdets typiske huse: en murermestervilla, et stuehus og et parcelhus.

Inspirationskataloget er lavet i samarbejde med VEB - Videncenter for Energibesparelser i Bygninger, som har kvalitetssikret kataloget fagligt og byggeteknisk. Men det er arkitekternes renoveringsforslag, der er i højsæde.

"Vi ved, at mange boligejere har en opfattelse af, at energirenovering er kedeligt og teknisk. Kataloget gør op med denne opfattelse og giver inspiration til at drømme. Det er en helt ny måde at appellere til boligejerne på, som vi har meget store forhåbninger til," siger Peter Rathje, ZERObolig, der er en del af ProjectZero-visionen om at gøre Sønderborg-området til et CO2-neutralt område inden 2029.

Energirenovering betaler sig
Foruden at give inspiration til boligejerne fokuserer kataloget på den ekstra værdi, som arkitekter kan skabe ved korrekt inddragelse i renoveringsprocessen. Især fordi arkitekter tænker i helheder og dermed kan være med til at sikre en mere gennemtænkt og helstøbt energirenovering, øges muligheden for at få ikke bare en bedre bolig med lavere energiforbrug, forbedret indeklima og brugsværdi, men også en højere salgspris i en senere salgssituation. Derfor har ZERObolig fået ejendomsmæglervurderet de 12 arkitektforslag, så investeringen kan sammenlignes direkte med den nye huspris.

"Når man står hos ejendomsmægleren, banken eller håndværkeren, skal man blive inspireret til, hvordan man kan forbedre og fremtidssikre sin bolig med fokus på funktionalitet, komfort, energiforbrug og boligens samlede værdi i en salgssituation." siger Peter Rathje.


Et katalog for alle
Ønsket med inspirationskataloget er, at det vil blive flittigt brugt af lokale håndværkere, arkitekter, pengeinstitutter, ejendomsmæglere og byggemarkeder. Der er mange led i en energirenovering, og derfor er det vigtigt at skabe opmærksomhed omkring energirenovering hele vejen rundt.

"Inspirationskataloget er et fantastisk værktøj som vi bestemt kan bruge når vi rådgiver vores kunder i forbindelse med renovering af deres boliger", siger Dorthe Lykke Jørgensen, leder Privat Jyske Bank i Sønderborg.


Faktaboks

Inspirationskataloget lanceres i weekenden 8.-9. oktober på boligmessen "Gør din bolig bedre" i Augustenborg Hallerne, hvor interesserede borgere og håndværkere kan drøfte deres ideer med de involverede arkitekter.ZERObolig-projektet fokuserer på at øge interessen for at gøre Sønderborg-områdets 18.600 boliger billigere, bedre og mere klimarigtige. Projektets partnere omfatter Sønderborg Kommune, EUC Syd, SE, Sønderborg Erhvervs- og Turistcenter, Danfoss, Go'Energi, Videncenter for Energibesparelser i Bygninger og ProjectZero. Projektet der støttes af bl.a. Fornyelsesfonden og Syddansk Vækstforum skal ligeledes skabe 300 nye grønne jobs i byggebranchen i perioden 2010 - 2013.
Læs mere på www.zerobolig.dk

Cookiepolitik