At køre elbil er simpelthen fantastisk

At køre elbil er simpelthen fantastisk

Sådan var ordlyden fra Kurt Jensen der de sidste 3 måneder har været testpilot i elbilsprojektet TESTenELbil. Kurt Jensen skulle aflevere nøglerne til sin lille røde elbil tilbage til ChoosEV den 27. oktober.

Det har været tre interessante måneder og 1765 kilometers kørsel er det blevet til på ren strøm for familien Jensen. "Det har været fedt at være ejer af en elbil i tre måneder", siger Kurt Jensen med en smule vemod, for han var vældig glad for bilen og ville helst ikke af med den. Selv turen til familiens sommerferie blev kørt i den lille røde sag, en tur i elbil til Langeland, Ærø og rundt på Sydfyn. Der var rige muligheder for opladning af bilen på campingpladser og enkelte steder var der sågar ladestandere midt i byen.

Arne Carstensen, Dybbøl afleverede også sin gule elbil efter 3 interessante måneder, men hos familien Carstensen har det ikke været muligt at tage bilen på ferie, for der skal campingvognen med, og det kan den lille fikse bil ikke trække. Dog har det været af stor betydning for familien i Dybbøl, at det de sidste tre måneder har været billigere at benytte elbilen end at tage bussen til og fra arbejde.

Elbilen har fungeret som dagligt køretøj til og fra arbejde for en stor del af testpiloterne, fælles for dem alle er, at de er enige om at det er en fiks og hurtig bil til bykørsel. Dog har ingen af de to adspurgte testpiloter kørt så langt, at bilen ikke havde mere strøm på, de har simpelthen ikke turdet udfordre bilens evner på det punkt. Men der er ingen tvivl om at bilen godt kan komme op i fart på motorvejen, for flere af dem har afprøvet bilens kræfter på det punkt.

Efter de ti heldige testfamilier har fået et indgående kendskab til elbilens kunnen er der generelt interesse for at erhverve sig en elbil, altså hvis den bliver billigere end den er i dag. Torsdag den 3. november bliver ti helt nye testfamilier de glade "ejere" af en elbil til brug i de tre måneder. Og mon ikke elbilens sædevarme bliver uundværligt i vinterens kulde?

LJSå er nøglerne afleveret!

Cookiepolitik