Realmæglerne Seeberg bliver ny ZERObutik

Realmæglerne Seeberg bliver ny ZERObutik

Det er ingen hemmelighed at elpriserne stiger stødt. Siden 2009 er prisen på en kWh steget med 40 øre. Udviklingen på teknologi-området har dog skabt teknologi der bruger langt mindre energi end de gamle glødepærer og el-radiatorer.

Realmæglerne Seeberg er en af byens gode eksempler på en rentabel udskiftning af al belysning i butikken. Realmæglerne bliver kåret som en af de nye ZERObutikker sidst i november og bliver derved en del af ProjectZeros ZERObutikprogram.

I februar 2010 tog de kampen op mod elregningen. I butikken har man udskiftet 14 gamle 75W halogenspots med moderne LEDspots, der kun bruger 12W. Vinduesbelysningen er ligeledes udskiftet til LEDspots med mindre forbrug af kW. Hos Realmæglerne Seeberg er de gamle el-radiatorer udskiftet med effektiv fjernvarme. Resultatet hos Realmæglerne er blevet rigtig flot, går man ind i butikken vil man kunne se en velbelyst butik, hvor de nye LEDspots giver den helt rette belysning. Butikken har allerede sparet så meget på elforbruget at investeringen af de nye tiltag kan tjene sig ind indenfor to år.

"Vi er ovenud tilfredse med den store besparelse der er ved at have udskiftet belysningen i butikken. Og vi slipper for at udskifte pærerne i tide og utide, da de nye LEDpærer har en levetid på op mod 50.000 timer", siger butiksindehaver Dorthe Seeberg Haurum.

Den daglige besparelse er på 33%, den samme besparelse kan også ses på månedsforbruget, hvor man oven i købet har formindsket standbyforbruget, så butikken har en månedlig besparelse på næsten 40 procent.

MMCookiepolitik