Nye testpiloter- nye vaner


Nye testpiloter- nye vaner

Så har 10 nye testfamilier sat sig ind i de farverige elbiler. Torsdag den 3. november blev de 10 testbiler udleveret til spændte familier, der de næste tre måneder skal prøvekøre elbilerne.

Direktør for Teknik og Miljø i Sønderborg Kommune Inge Olsen bød velkommen med budskabet om at elbilen helt sikkert vil blive en stor del af familien, faktisk et helt nyt familiemedlem. De første 20 testfamilier har været meget positive og har givet udtryk for at elbilen hurtigt blev en naturlig del af hverdagen og at det var både interessant og sjovt at få muligheden for at prøvekøre det elektriske køretøj.

"Elbilen tiltrækker opmærksomhed i nabolaget og på arbejdspladsen og nye ord som FARMORSTIK og SKILDPADDEN bliver nu en del af familiens ordforråd, når elbilen parkeres derhjemme i garagen" fortsatte Inge Olsen. "Mon ikke det bliver muligt i fremtidens elbil at vælge forskellige bilmærkelyde, såsom TRABANT eller PORSCHE, alt efter hvilket humør bilisten er i"

SKILDPADDEN - signalerer at bilen har meget lidt strøm tilbage. Automatisk vil bilen sagtne farten og kun holde en hastighed på 50 km/t
FARMORSTIK - et strømkabel der ligger i bilen, som kan bruges til at oplade bilen ved 220 v imens der drikkes kaffe hos farmor.


Testpiloterne har allerede skrevet om deres første oplevelser og erfaringer om bilen på bloggen www.testenelbil.choosev.com/soenderborg-kommune . En testpilot har lidt svært ved at få barnevognen til at være i den lille bil, en anden mangler en lyd på bilen, så man kan høre at der bakkes ud af indkørslen. Sidstnævnte bakker lige ud på en cykelsti! Måske kan et par fikse tagbøjler til barnevognen afhjælpe pladsproblemet, og måske er det en god idé at synge højt når der bakkes. - Hvad gør man ikke for at blive CO2-neutral!

Alle udsagn og erfaringer er vigtige for hele forskningsprojektet TESTenELbil og ikke mindst for de kommende generationer af elbilen.


Det er stadig muligt at være med i TESTenELbil-projektet og derved få muligheden for at prøvekøre en elbil. Projektet fortsætter indtil udgangen af 2012 og 50 familier kan stadig nå at blive valgt ud. Bliv testpilot ved at trykke på dette link http://testenelbil.choosev.com/bliv-testpilot/


LJ

Cookiepolitik