Et godt energimærke gør dit hus mere værd

Et godt energimærke gør dit hus mere værd

Boligkøbere kigger stadig mere på et hus``energimærke i forbindelse med en hushandel. Hvor køberne førhen skelede til beliggenhed og nyt køkken og bad, retter boligkøberne i højere grad deres fokus på energimærket. Og det med god grund for der er mange penge at spare på opvarmning, hvis et hus har et godt energimærke.

Så meget bruger du årligt på opvarmning af et 140 kvadratmeter stort hus i forhold til energimærket:

Hus med A-mærke: 8.610 kr.
Hus med B-mærke: 11.121 kr.
Hus med C-mærke: 12.880 kr.
Hus med D-mærke: 15.023 kr.
Hus med E-mærke: 17.465 kr.
Hus med F-mærke: 19.411 kr.

Der er med andre ord knap 1.000 kr. at spare pr. måned på opvarmning af et A-mærket hus i forhold til et F-mærket hus. Hertil kommer den forøgede komfort ved mindre træk gener i huse med et højt energimærke da disse er bedre isoleret.

Realkredit Danmark har forsøgt at regne på hvad det betyder for prisen for dit hus i en salgssituation. Realkredit Danmark kom frem til, at et spring fra et energimærke til det næste betyder en gennemsnitlig værdiforøgelse på 70.000 kr. Dog skal man som sælger stadig være opmærksom på, at beliggenhed og husets øvrige faciliteter spiller en rolle.

Denne værdi forøgelse spiller godt op i mod ZERObolig's nylige inspirationskatalog hvor lokale arkitekter er kommet med forslag til hvordan man kan energirenovere sit hus, og en lokal ejendomsmægler har vurderet hvad en given energirenovering vil betyde for prisen.

Du kan læse inspirationskataloget i en online version her

CMCookiepolitik