Elbilerne indtog Sønderborg


Elbilerne indtog Sønderborg


Hvem siger at elbiler er kedelige? Medarrangør af Elbilsrallyet Udviklingsråd Sønderjylland havde to Tesla Roadster Sport med til løbet.

Lørdag d. 19. marts besøgte Nordisk Elbilsrally Sønderborg og der var trængsel foran Alsion hvor over 40 elbiler og deres førere holdte frokostpause og fik en tiltrængt opladning.

Mange interesserede Sønderborgere var en tur forbi Alsion for at se begivenheden og blive lidt klimaklogere på elbiler. En af de deltagende biler var fra ChoosEV, der står bag projektet 'Test en elbil' og interesserede kunne derfor se en af de typer biler 80 udvalgte familier fra Sønderborg-området snart skal teste.

Elektrikere havde arbejdet siden tidlig morgen og havde mødt mange udfordringer, men det lykkedes at få alle 42 biler til opladning samtidig, dog på nær de seks Tesla Roadster modeller der kan køre helt op til 380 km på en opladning og derfor ikke havde behov for opladning under hele rallyet. På nær en enkelt ældre model klarede alle elbilerne fint turen og heldigvis var Falck til stede med de to første Falckmænd i Danmark der er specielt trænet i at hjælpe elbiler.


Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen holdte ved arrangementet en tale for deltagerne og gæsterne og var sammen med borgmester Aase Nyegaard med til at sende bilerne videre på næste etape af løbet som gik mod Flensborg.

CE

Cookiepolitik