Borgermøde om solceller igen en stor succes


Borgermøde om solceller igen en stor succes

ProjectZero afholdte sammen med partnerne i SUNRISE PV projektet i november 2010 et borgermøde i Sønderborg om solceller og fremtidens energisystem. Mødet var en stor succes og måtte hurtigt melde alt udsolgt da grænsen på 150 tilmeldte var nået.

Tirsdag d. 8 marts 2011 kom turen så til Esbjerg hvor det samme antal interesserede havde tilmeldt sig. Deltagerne viste stor interesse for nye energiløsninger og de mange spændende muligheder i fremtiden for den private forbruger.

Til aftenens møde hørte deltagerne blandt andet indlæg fra Syddansk Universitet, Syd Energi og Danfoss Solar Inverters. Christian Eriksen fra ProjectZero fortalte de interesserede deltagere om Sønderborg-områdets vision om et CO2-neutralt vækstområde senest i 2029 og specielt om ZERO+ huset. ZERO+ huset, som ligger på Prins Henriks Avenue i Sønderborg er Danmarks første hus der producerer mere energi end det forbruger gennem blandt andet 42 kvm solceller på taget.

Arrangørerne er positivt overraskede over den store tilslutning og borgernes interesse for vedvarende energi.
"Den store interesse, er kommet lidt bag på os. Vi synes selvfølgelig selv at det vi arbejder med er utrolig interessant, men at emnet har medført så en interesse flere gange i træk og at det ser ud til at succesen fortsætter, er vi utrolig glade for", udtaler projektleder Kasper Paasch, fra SUNRISE PV.

Læs om mødet i Sønderborg her, om SUNRISE PV projektet her og om ZERO+ huset her.Cookiepolitik