Nyt skattefradrag giver boligejerne rabat på renovering


Nyt skattefradrag giver boligejerne rabat på renovering

Står du over for, at skulle udføre renovering af din bolig, så er der allerede om 14 dage penge at spare!

Regeringen er blevet enig med Dansk Folkeparti og Kristendemokraternes Per Ørum Jørgensen om en ordning, der skal gøre det billigere at få udført serviceydelser i hjemmet, ved at give fradrag på lønudgifterne til din håndværker.

Fradragsordningen gælder for en lang række ydelser i hjemmet og omfatter opgaver i såvel ejerboliger, som lejeboliger. Det er kun lønnen, der kan trækkes fra, mens man selv må betale for materialerne. Der kan søges tilskud til boligrenovering og mange andre boligrelaterede ydelser. Tryk HER for at se hvilke.

Skattefradraget bliver på 15.000 kr. årligt pr. person over 18 år i husstanden, som bruges til fradrag på udgifterne til håndværkerens lønomkostninger. En husstand bestående af et ægtepar eller to ugifte voksne kan således maksimalt få fradrag for lønudgifter på 30.000 kr. pr. år, mens hjemmeboende børn over 18 år ligeledes tæller med og dermed forhøjer fradraget.

Tilskuddet svarer til ca. 1/3 del af lønudgiften til din håndværker og ifølge finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) vil det mindske sort arbejde i byggebranchen, da ordningen betyder, at hvis man i dag giver håndværkeren 100 kr. sort i timen, så skal man fremover betale, hvad der svarer til 170 kr. hvidt. Hertil kommer alle fordelene ved at få udført arbejdet hvidt, herunder langt bedre garanti muligheder ved udførslen af arbejdet.

Opgaverne skal udføres af en momsregistreret virksomhed, og ifølge finansministeriet kommer ansøgningen til at minde om en almindelig internethandel. Hverken køber eller sælger skal oprettes eller registreres i forhold til ordningen, som kommer til at bestå af et simpelt onlinemodul, hvor man får adgang med sit NemID eller en TastSelv-kode.

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kalder ordningen en "win-win"-situation da sort arbejde bliver hvidt og ministeren er sikker på, at ordningen vil skabe vækst og beskæftigelse i byggebranchen.

ZERObolig opfordrer naturligvis områdets boligejere til, at tænke energi med ind i renoveringsplanerne, da det er muligt at spare mange penge på sit energiforbrug ved energirenovering. Står du over for at skulle igangsætte et renoveringsprojekt, og er du i tvivl om dine muligheder for at energirenovere kan du få et gratis besøg af ZEROboligs energivejleder Charlie Lemtorp.
- Dette gør du helt enkelt ved, at kontakte Charlie Lemtorp på chsl@se.dk

Der er afsat 1,75 mia. kr. pr. år til ordningen, som i første omgang løber som et forsøg fra d. 1. juni 2011 til og med 2013.

CM

Cookiepolitik