Leading from the Future, as it emerges


Leading from the Future, as it emerges


Industrisamfundet klinger ud og det bæredygtige samfund er på vej til at tage over. Det bæredygtige samfund respekterer liv på kloden. Et problem kan ikke løses med den tænkning som har skabt det, fortalte professor Steen Hildebrandt på GroNet´s møde på Alsion i uge 17 og fortsatte: - Det tankesæt som skabte problemerne vil fejle og vi skal derfor lede fra fremtiden - "Leading from the Future, as it emerges".

Steen Hildebrandt holdt den store forsamling i et fast og åndeløst greb mens har fortalte om Scharmers teori-U og om hvordan vi skal gribe udfordringen, stoppe mental download og i stedet nytænke morgendagens løsninger. For udfordringerne står i kø overalt i verden; mens de gode og overbevisende eksempler på nye løsninger stadig lader vente på sig.

Virksomhederne spiller en kæmpe rolle i omstillingen. I takt med at samfund bukker under for den klassiske økonomi, så vokser virksomhederne. Blandt verdens 100 største og stærkeste økonomier, er mere end 50 forankret i virksomheder. Best practice er yt - next practice tager udgangspunkt i leading from the future as it emerges.

Sønderborg har med ProjectZero sat en vigtig del af scenen for det bæredygtige samfund. Måske Sønderborg også er det rette sted i stor skala at afprøve teori-U og skabe next practice ..

Tak til GroNET (tidligere Grønt Netværk Sønderjylland) for initiativet og tak til Bent Wilkens for de flotte billeder fra arrangementet på Alsion.

PRCookiepolitik