Farverige el-biler på vejene


Farverige el-biler på vejene

10 farverige el-biler ruller nu på vejene i Sønderborg Kommune

De ti første test-piloter har fået udleveret nøglerne til de el-biler, som de enkelte familier skal køre de næste tre måneder. Udleveringen af nøglerne til el-bilerne var startskuddet til TESTenElbil-projektet i Sønderborg Kommune, hvor ti forventningsfulde familier, så frem til at sætte sig ind i de spritnye biler.

Inden nøglerne blev udleveret, bød Per Munk Jensen, direktør for SE Innovation og Udvikling alle testpiloter velkommen. Han påpegede at SE er stolte over at være en del af Europas største El-bilsprojekt og at SE bestemt ikke skal sælge biler i fremtiden, men koncernen har et fremtidigt CO2-frit Danmark meget højt på sin prioriteringsliste. ”Derfor er el-bilen en meget central brik i arbejdet med at gøre landet fossilfrit og CO2-neutralt” sagde Per Munk Jensen.

Borgmester Aase Nyegaard kom kørende til arrangementet iByrådets nye el-bil, og der var stor begejstring fra borgmesterens side! ”Glæd jer, og I skal ikke være bekymret, den siger ikke noget” var budskabet fra borgmesteren

Fra 0-70 km/t på 7 sek.

El-bilerne, Citroen C-ZERO og Peugeot iOn har en tophastighed på 130 km/t og kan accelerere fra 0-70 km/t på 7. sekunder - til stor forundring hos bilisten, der holder ved siden af i lyskrydset!

Lene Bader, Vollerup glæder sig til at køre turen til Nordborg - helt lydfrit! El-bilerne kan nemlig ikke høres overhovedet, når de kører."Dette projekt har vækket vores store interesse og gav os lige pludselig muligheden for at spare gevaldigt på CO2-udslippet og afprøve, hvordan el-bilen fungerer i hverdagen for os", siger Lene Bader, Vollerup, da nøglerne blev overrakt til familien Bader.Peter Rathje, ProjectZero ytrede i sin tale at vi absolut ikke glemmer transporten her i kommunen, - tværtimod, med TESTenELbilprojektet har vi mulighed for at udbrede viden om el-biler og ikke mindst få viden om fremtidens fossilfrie køretøjer.

Den viden, som de 80 forskellige familier får i løbet af de næste 2 år, er afgørende for implementeringen af intelligente biler vi gerne skal se i fremtiden. Senest i 2050 skal Danmark være fossilfri og CO2-neutral, men Sønderborgs ambitioner er langt længere fremme. Der arbejdes på højtryk på at området skal være CO2-neutralt senest i 2029.


Følg med i testpiloternes erfaringer og historier på www.testenelbil.dk/sonderborgBilens ejere de næste 3 månederBilens synes inden nøglerne udleveresForventningsfulde testpiloter

Cookiepolitik