House of Science til ESA workshop i Modena


House of Science til ESA workshop i Modena

I uge 24/2011 mødtes partnerskabet bag "ESA - European Sustainability Ambassadors" i Modena/Italien til en fælles workshop med fokus på aktiviteter, værktøjer og knowhow for at skabe unge klimaambassadører og gøre byerne bæredygtige og CO2-neutrale. Projektet har partnere fra Italien, Slovenien, Spanien og Sønderborg, og er et delprojekt i Region Syddanmarks LoCaRe-projekt.


Workshoppen konkluderede, at der i læringen skal fokuseres på lokale showcases tæt på eleverne; at boligen/hjemmet, skolens bygninger, affaldssortering, solvarmeanlæg, biogas og byen, alle er glimrende showcases, som kan danne grundlag for opgaver tilpasset i sværhedsgrad til de enkelte klassetrin. Samt at der med fordel kan startes allerede i vuggestuen. Det er vigtigt at sikre lærernes kompetencer og motivation; men kører det først, så bliver klimaambassadør-projektet en enorm støtte til byernes planer om at blive CO2-neutrale.

Det lokale energiagentur EASS i Modena, som stod for workshoppen, inviterede også på et kig indenfor på et par tekniske skoler, hvor workshop-deltagerne bl.a. stiftede bekendtskab med et laboratorium for den intelligente bolig samt bæredygtige tranportmidler.

Fra House of Science deltog Maria Wandahl og Pia Jensen. Fra UC SYD deltog Kaj Smedemark og Ib Groth og fra ProjectZero deltog Peter Rathje som projektleder for ESA-projektet.

House of Science vil i kommende måneder færdiggøre en handlingsplan for hvorledes ESA-projektet integreres i områdets tænkning fra daginstitution til PhD.

Læs mere om ESA-projektet på LoCaRes hjemmeside, og den første ESA-workshop, som blev afholdt i Sønderborg på denne side

PR


Cookiepolitik