EUC Syd – en stærk rollemodel for fremtidens bæredygtige skole


EUC Syd – en stærk rollemodel for fremtidens bæredygtige skole


EUC Syd i Sønderborg kunne fredag den 17. juni 2011 indvie sine nye læringsfaciliteter på Hilmar Finsens Gade.

Energi og bæredygtighed
har blandet sig med funktionalitet og flot arkitektur og som en fugl-phønix folder den nye skole sig flot ud for skolens elever/studerende, lærere og gæster. 80 m2 solceller udgør sammen med fjernvarme en vigtig del af den grønne energiforsyning, som sammen med den energirigtige klimaskærm sætter nye standarder for ombygning af skoler.

Peter Mads Clausen benyttede sin indvielsestale til at tale med ProjectZero-kasketten og roste skolen for den fremsynede energitænkning. Det samme gjorde borgmester Aase Nyegaard og de øvrige talere.

EUC Syd er en vigtig program- og læringspartner for ProjectZero og har bl.a. deltaget med læringen i ZEROfamilien, ZERObutik, ZEROcompany og ZERObolig. EUC Syd er ligeledes partner i Sønderborgs House of Science samarbejde, som fokuserer på at skabe en grøn læringstråd i Sønderborg-områdets læring fra børnehave til PhD. Ligeledes er EUC Syd partner i SUNRISE-projektet, som i samarbejde med erhvervslivet og SDU udvikler nye photo voltaic kompetencer og løsninger.

EUC Syd er således en stærk rollemodel for, hvorledes grøn læring og energirigtige fysiske rammer går hånd i hånd.

PRCookiepolitik