Elbilerne søger nye testpiloter


Elbilerne søger nye testpiloter

Sønderborg Kommune, ChoosEV og ProjectZero åbner nu for ansøgning til den 2. ud af i alt 8 testrunder i det landsdækkende forskningsprojekt ”Testenelbil.dk”. Elbilerne har allerede kørt i knap to måneder på de sønderjyske veje, og på den anden side af sommerferien skal 10 nye familier bag rattene.

Du kan ansøge om at blive testpilot på www.testenelbil.dk til ogmed søndag den 3. juli 2011. Her finder du også de betingelser, som du skal opfylde for at blive testpilot. En af betingelserne er, at elbilen skal erstatte din almindelige bil. Derudover skal du lade din kørsel registrere, og du skal være villig til at besvare diverse spørgsmål omkring elbilen. Det eneste, du selv skal betale for, er den strøm, bilen bruger.

Enorm interesse fra Sønderborgere

Interessen for Testenelbil.dk projektet i Sønderborg kommune har været enorm, og over 650 borgere har allerede meldt sig som testpiloter. De, der allerede har ansøgt, er stadig med i puljen og behøver ikke at sende en ansøgning igen.
De 10 familier, der i øjeblikket testkører elbilerne, har haft et væld af oplevelser med deres nye køretøjer, og disse deler de med hinanden på www.testenelbil.dk. Her skriver en af testpiloterne:
- Vi skulle på lossepladsen i vores bil og vores yngste søn ville med. Hans stol blev flyttet fra elbilen og over i vores. Da jeg starter bilen og kører fra indkørslen, sidder vores søn med meget store øjne og spørger; “Far, hvad er det der brummer sådan"… Det er jo bare vores egen bil der larmer. Ja, man bliver hurtigt glad for sådan en lydløs elbil.


Stærk lokal opbakning
Projekt Testenelbil.dk i Sønderborg støttes af energiselskabet SE, som er medejer af ChoosEV og har valgt at støtte udrulningen af projektet i en række syd- og sønderjyske kommuner. Også en række lokale virksomheder og aktører har valgt at støtte projektet, nemlig Kreditbanken, ProjectZero, Landdistriktsudvalget i Sønderborg, samt Bitten og Mads Clausens Fond.

- Det er overvældende at så mange borgere har vist så stor interesse for projektet. De første 10 testpiloter har nu haft elbiler i 2 måneder og er meget glade for de lydløse vidundere - de får nok svært ved at slippe dem. Men nu skal 10 nye familier på banen, og jeg glæder mig til at følge næste hold på de sønderborgske veje, siger Peter Rathje, direktør for ProjectZero

Bag projekt "Testenelbil.dk" står elbiloperatøren ChoosEV A/S, der er ejet af energiselskaberne SE, SEAS-NVE og biludlejningsfirmaet Sixt Danmark. "Testenelbil.dk" er Europas største elbilprojekt, hvor 300 elbiler, 30 kommuner og partnere i erhvervslivet samt det offentlige støtter projektet og samarbejder om at blive klogere på elbilens placering i det danske samfund.Følg med på test en elbil - bloggenCookiepolitik