ProjectZero kører ny hybridbil


ProjectZero kører ny hybridbil

Honda Jazz Hybrid CR-Z er navnet på den bil som ProjectZero-sekretariatet har leaset, således at sekretariatets medarbejdere kan udvise god CO2-adfærd ved deres transport rundt i området.

Honda Jazz Hybrid CR-Z har den allerseneste miljøvenlige teknik. Brændstofforbruget ligger ved blandet kørsel på 20 km/l, og kuldioxid-udledningen på 117 g/km. Bilen har rig mulighed for at opnå lavest muligt brændstofforbrug.

- ProjectZero-sekretariatets medarbejdere deltager dagligt i møder og arrangementer, som kræver transport i bil. Derfor er det vigtigt for os at køre i en bil der tager højde for miljøet og CO2-udledningen, siger Vibeke Bonefeld, projektleder i ProjectZero.

En hybridbil er, som navnet antyder, en bil hvor motorkraften kommer fra ikke bare en, men to forskellige typer motorer. Hybridbilen har nemlig en elmotor der leverer kraft til bilen ved lave hastigheder (op til ca. 50 km/t) og en benzinmotor der leverer kraft ved højere hastigheder og kraftig acceleration. Det betyder at bilen ved bykørsel fungerer som en elbil og ved blandet kørsel, eller kørsel ved højere hastigheder, kører som en blanding af en elbil og en traditionel benzindrevet bil.

Benzinmotoren oplader også batteriet, hvilket forlænger rækkevidden hvor bilen kan køre som elbil.

LJ


Jonas Erichsen EHN-biler overlader nøglerne til projektleder Vibeke Bonefeld

Cookiepolitik