I USA er CO2 en by i Rusland - Mads Schmidt Eriksen beretter fra rejse til Virginia


I USA er CO2 en by i Rusland - Mads Schmidt Eriksen beretter fra rejse til Virginia


Der hænger store kabelsamlinger ud for hvert hus


Sønderborgs aktive læserbrevs-skribent Mads Schmidt Eriksen har været i Virginia/USA og beretter med eneret for ProjectZero-nyhedsbrevets læsere om sine energi- og CO2-observationer undervejs.

Jeg har været 10 dage i USA og var meget interesseret i, hvad USA gør ved både miljø og energibesparelser.

Jeg spurgte en del amerikanere hvad de mener om CO2 og resultatet var forbavsende, for CO2-bevidsthed er faktisk en by i Rusland. Der er næsten ikke et hus der ikke har aircondition, der kører både dag/nat og vinter/sommer, og som har et mægtigt elforbrug og varmekilden er tit og ofte gas.

Ser vi på bilparken, hvor der er store biler og også europæiske biler, man aldrig har set magen til af størrelse i Danmark; så er der ingen amerikanere der kunne tænke på at spare energi på dette område. De kører i mægtig store biler og ofte kun èn person i hver bil. Jeg boede i Virginia og var ofte i Washington. Undervejs kunne man køre på en særlig vej, hvor der kun måtte køre biler med to personer - og det blev overvåget meget nøje. Det var det eneste sted jeg kunne se noget positivt. Men benzinen koster jo også kun ca. 4 kr. pr liter.

Jeg så ingen vindmøller undervejs; men lidt længere nordpå, op mod Canada, findes de også vest på i Californien.
Hvad angår solpaneler (varme) er der en del; men det er faktisk kun til at opvarme den udvendige svømme-pøl.

Man undres faktisk over, at hele deres elforsyning bringes i luftledninger, så der var et hav af ledninger og store kabel-samlinger hængende ud for hvert hus. Det er kun i nyere byggeri, at ledningerne er gravet i jorden. Den mindste storm kan give væltede træer og strømsvigt.

Vi så også tog med ikke mindre end 100 vogne bag efter, fyldt med kul fra de store kulminer i Pennsylvania.
Der var timedrift hele døgnet, så også her er CO2-besparelser en by i Rusland, men for amerikanerne er der en stor økonomisk besparelse ved fortsat at anvende kul i disse krisetider.

Mads Schmidt Eriksen
Lusigvej 7, NordborgDer står lige et træ i vejen!Tog med 100 vogne bagefter, fyldt med kul fra de store kulminer i Pennsylvania

Cookiepolitik