50 ZERObutikker er nu kåret


50 ZERObutikker er nu kåret


Svend Frehr og Kaj Bryde fra Røde Kors Guderup viser det nye ZERObutikdiplom frem med Borgmester Aase Nyegaard

50 butikker er nu kåret som ZERObutikker, en certificering der betyder at de mange butikker har nedbragt deres energiforbrug med mindst 10 % og investeringen kan tjenes hjem indenfor 2 år.

"Hjertelig tillykke til jer alle sammen, det er fantastisk at så mange forskellige butikker er opmærksomme på energibesparelser", sådan udtrykte Borgmester Aase Nyegaard sin glæde overfor repræsentanter fra de 19 butikker der i dag var fremmødt i byrådssalen i Sønderborg for at modtage deres ZERObutik-diplom.

Borgmesteren er ikke i tvivl om at jo flere der er viser omtanke for pengepungen og CO2-udledningen i hjemmet og på job, jo flere ringe sættes i vandet. Derved formidles budskabet om kommunens klima-vision til en langt bredere skare af virksomheder og familier.

Jønnes Cykler er en af de nykårede ZERObutikker. I forretningen har de skiftet 350 halogenspots ud med LEDbelysning, hvilket har givet en besparelse på 55 % af det månedlige elforbrug i kWh. Det har også forårsaget at der nu ikke er så ulidelig varmt i forretningen som før i tiden, hvor halogenspottene generede unødig varme.

Røde Kors i Guderup læste om ZERObutik-konceptet i avisen og skyndte sig at kontakte energivejleder Anders Mouritsen, " Vi synes simpelthen at de var sådan en god idé at vi da selvfølgelig ville være med", siger Kaj Bryde formand for Røde Kors Nordals. "Som Røde Kors genbrugsbutik lever vi af at donere overskud, og med en investering på 20.000 til ny belysning, som tjenes hjem på 1,7 år, bliver der lige pludselig flere midler at kunne give ud af", så det er en super idé at blive ZERObutik.

LJ


Man kan blive ZERObutik, hvis man sætter fokus på energiforbruget og gennemfører udskiftninger og renoveringer til fordel for klimaet, som tjener sig hjem på under to år.

Læs mere om ZERObutik HER

SE alle 50 ZERObutikker HERSanne Zubech og Jens Matthiesen fra Jønnes CyklerCookiepolitik