1 mio. kørte kilometer i elbiler

1 mio. kørte kilometer i elbiler

Udsendt den 5. december 2011

Transportminister Henrik Dam Kristensen og klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard har netop passeret målstregen, og hermed har elbilerne i forskningsprojektet Test-en-elbil nu tilbagelagt 1 million kilometer. 64.000 af disse kilometer er kørt af testpiloterne i Sønderborgområdet.

Det svarer til, at de ti små farverige elbiler i Sønderborg er kørt mere end 1½ gang rundt om jorden. Skulle den samme tur køres i en helt almindelig bil med forbrændingsmotor, ville bilen have udledt 3,2 ton CO2. Det er ikke tilfældet med elbilen!

I Sønderborgområdet er tredje rundes testpiloter er i fuld gang med at afprøve de eldrevne køretøjer, det samme gør 500 testpiloter over hele landet. De har allerede samlet en del erfaringer om kørsel i elbil. De foreløbige erfaringer fra den første million kilometer viser tydeligt, at testpiloterne meget hurtigt vænner sig til at tanke el i stedet for benzin, og for øvrigt oplever en større køreglæde end i deres almindelige biler, bl.a. fordi elbilen ikke larmer. Og så er den hurtig i optrækket, som flere testpiloter da også har bemærket.

I TESTenELbil projektet erstatter testpiloterne deres almindelige bil med elbilen i testperioden, og derved har de allerede nu sparet miljøet for den mængde CO2 som 66.000 liter benzin ville have udledt.

Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard har stor fokus på elbilens betydning for fremtidens elnet og understreger nødvendigheden af elbiler til en effektiv udnyttelse af Danmarks vindenergi. Men også oplevelsen af at køre i elbil faldt i god jord hos ministeren:

"Når man kører i elbil, får man lyst til aldrig at køre andet. Det er som da man gik fra skrivemaskine til computer, der er ikke nogen vej tilbage".

De mange kørte kilometer betyder at Danmark er en million kilometer klogere på elbilens plads i det danske samfund. Og elbilen skal have en plads i Danmark, hvis vi skal nå de ambitiøse klimamål.


FAKTA

TESTenELbil er Europas største forsøg med elbiler. Hver dag opsamles store mængder data fra elbilerne, fx om batteriteknologi, kørselsmønstre, opladning og elbilens betydning for elnettet. De mange erfaringer fra testpiloterne meget værdifulde data i den videre udbredelse af elbiler.

Bag forskningsprojektet "testenelbil.dk" står elbiloperatøren ChoosEV. Projektet er støttet af bl.a. Trafikstyrelsen og Energistyrelsen samt private virksomheder. ChoosEV står også bag en landsdækkende infrastruktur, der understøtter stort set alle nye elbiler på markedet, ved opsætning af ladestandere flere steder i landet.

Cookiepolitik